• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Sinem'in ailesi tazminat davası açtı

Sinem'in ailesi tazminat davası açtı
Isparta’da düşen uçağın hosteslerinden Sinem Vurgun’un ailesi, kızlarının ölümünden sorumlu tuttukları uçağın sahibi, işletmeci firma ve sigorta şirketine toplam 200 bin liralık tazminat davası açtı.

Sinem'in ailesi tazminat davası açtı

Sinem Vurgun (26), Doğan ve Hatice Vurgun çiftinin 3 kızından en küçüğüydü.

Arkadaşları arasında güzelliğiyle ön plana çıkıyordu. Herkes onu şarkıcı Ebru Gündeş’e benzetiyordu.

Sinem’in ortaokuldan beri hayali hostes olmaktı. 2007’nin başında kursu bitirip hostes oldu. Havada olmayı o kadar çok seviyordu ki verilen tüm uçuşları kabul etti.

30 Kasım’da Isparta uçuşuna katılacağını öğrendi. O gün 4 kez görüştüğü annesine, “Isparta’ya uçacağız. Seni seviyorum. Cumartesi günü görüşürüz. Hakkını helal et” dedi.

MSN’de görüştüğü ve “Aşkım” diye hitap ettiği kuzeni Kıvanç Koral’a da, “Isparta’dan gül reçeli alıp döneceğim’ diye mesaj yolladı.

Vurgun’un çalıştığı Atlasjet’in uçağı, aralarında 1.5 aylık bir bebeğin de bulunduğu 50 yolcu ve 7 mürettebatla Atatürk Havalimanı’ndan 00.51’de havalandı. Uçak 01.36’da Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’na inişe geçtiği sırada radarda kayboldu.

‘Sinem bize bakıyordu’

Yaklaşık 4 saat aranan uçağın enkazını, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait, Ankara’dan kalkan özel termal kameraya sahip arama-kurtarma helikopteri 06.00 sıralarında Türbetepe’nin zirvesinde buldu.

Vurgun Ailesi adına 24 Kasım’da Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Avukat Rüştü Köprülü, Sinem’in ölümünde uçağın sahibi World Focus Havayolları, işletmeci Atlasjet ve uçağın sigorta şirketi Eureka’nın müşterek sorumlu olduklarını iddia etti.

Sinem’in sadece manevi olarak değil maddi olarak da ailesine destek olduğunu anlatan Köprülü, kazadan sonra Vurgun Ailesi’nin maddi ve manevi zor günler geçirdiğini belirtti. Rüştü Köprülü, Sinem’in annesi Hatice ve babası Doğan Vurgun ile kardeşi Didem Çiğdem Öngen için 70 bini maddi toplam 200 bin lira tazminat talep etti. Rüştü Köprülü davaya delil olarak kaza tutanakları ve bilirkişi raporlarını koydu.

4 yöneticiye dava

Kazayla ilgili Isparta’da 8 duruşma yapıldı. Son olarak kazaya ilişkin Atlasjet’in üst düzey 4 yöneticisi hakkında Yargıtay’ın bozma kararı doğrultusunda dava açıldı.

Gamze AKKUŞ-Berna ÇEPNİ / Hürriyet

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim