• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Sinop-Samsun Otoyolu 15 Mart'ta açılıyor

Sinop-Samsun Otoyolu 15 Mart'ta açılıyor
Sinop-Samsun arasını 1,5 saate indirecek olan otoyol, 15 Mart 2014 tarihinde trafiğe açılıyor. Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Çiftlik, Demirciköyü ve Gerze tünellerini inceledi.

Yol çalışmalarında görevli işçilere baklava ikram eden Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, inşaatı devam eden Çiftlik, Demirciköyü ve Gerze tünellerini yerinde inceledi. Projenin köprü, tünel ve Gerze'ye kadar olan bölümü ile ilgili bilgi alan Vali Köşger, Sinop-Samsun-Gerze arasındaki otoyol projesinin Türkiye'nin yüz akı olduğunu ifade etti.

Vali Köşger, "Karadeniz Sahil Yolu'nun devamı mahiyetindeki Çiftlik köyü ve Demirciköyü'ndeki iki tünelin yapım çalışmaları son aşamaya geldi.15 Mart tarihinde yapacağımız açılışa yetiştirilmek için çalışmalar sürüyor. Sinop'u dünyaya çağdaş standartlarla bağlayacak olan bu kara yolunun, bitirilmesi için her türlü çalışma son aşamasına getirilmiş durumda. Sayın başbakanımızın katılımı ile bir tören düşünülüyor. Çiftlik köyündeki her bir tünelin uzunluğu bin 200 metre. Demirciköyü tünelleri ise bin 680 metre uzunluğunda. Yani toplam uzunluğa baktığımızda bu mevkide 5 bin 900 metrelik tünel inşa edilmiş oldu. Samsun-Sinop 1.5 saate inmiş olacak." dedi.

Gerze-Sinop arasındaki duble yol çalışmalarını da inceleyen Vali Köşger, trafiğe açık hale gele getirilen Gerze Tüneli'ni gezdi. Köşger burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Yakakent Sinop bağlantısı en son aşamasına geldi. Karadeniz Sahil Yolu'nun bir devamı mahiyetinde Sinop'u dünyaya en üst standartlarda bağlayacak hale getirdik. 10-15 gün içerisinde bu yolumuz açılmış olacak. Sinoplular da çağdaş standartlara sahip bir otoyoldan dünyaya bağlantı kurmuş olacaklar. Bu bizim için çok önemli. Sinop'u hareketlendirecek bir yatırım. 1 milyon 250 bin dolarlık bir harcamayla Yakakent-Sinop bağlantısı tamamlanıyor. Bu 2.5 milyar TL'ye tekabül ediyor. Sinop'a ve Türkiye'ye hayırlı olsun diyoruz."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim