• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Sinop Türkkeli limanı kumdan temizleniyor

Sinop Türkkeli limanı kumdan temizleniyor
Sinop Türkeli ilçe limanına yanaşan balıkçı ve tur teknelerine zor anlar yaşatan kum birikintileri ilçeye getirilen deniz dibi tarama teknesiyle tahliye edilmeye başlanıyor.

Türkeli Limanı’nın temizlenmesiyle birlikte ekonomik anlamda büyük canlılık getirecek temizlik çalışmaları öncesi tören düzenlendi. Törende, İlçe Vaizi Fatih Dülger’in yaptığı dua ile kurban kesimi yapıldı.

Uzun süredir getirilmesi için uğraşılan tarama gemilerinin ilçeye gelerek çalışmalara başladığını belirten Türkeli Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Cevat Kaya, limandaki kumların, Ulaştırma Bakanlığı’ndan gelen deniz dibi tarama teknesiyle boşaltılacağını ve limanda ekonomik olarak hareketlilik yaşanacağını belirtti. Limanda yürütülecek çalışmalarla ilgili bilgi veren Türkeli Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Cevat Kaya, Liman içine dolan ve limanı sığlaştıran kum ve balçıkların Kazar adlı deniz dibi tarama teknesi tarafından temizlenmeye başladığını belirtti. Kaya; “Günde yaklaşık bin ton kum, deniz dibinden alınarak gemiye yüklenecek ve gemi dolduğu zaman açık denize gidilerek boşaltılacak. Deniz dibi tarama teknesi yaklaşık bir ay boyunca limanı temizleyecek. Böylece sığlaşan limanın derinliği 4.5 metreye kadar yükselecek.

Çalışmaların bu aşamaya gelmesi noktasında emeği geçen başta sayın Valimiz Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’ya, İlçe Kaymakamımız sayın Gökhan Karaçay’a, Belediye Başkanımız sayın Halil Dilek Özcan’a, İl Genel Meclis Üyelerimiz sayın Şükrü Işık ve sayın Veysel Şahin’e ve emeği geçen tüm kurum amirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Limandaki temizlik çalışması ile ilgili İlçe Kaymakamı Gökhan Karaçay, Belediye Başkan Vekili Mustafa Özoğul,  Şükrü Işık ve diğer yetkililer, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaymakam Karaçay, turizm açısından önemli bir yere sahip ve ilçemiz esnaflarına ekonomik bağlamda büyük canlılık getirecek olan Türkeli Limanı’nda çalışmaların tamamlanmasıyla, büyük tekne ve gemilerin limana daha rahat girebileceğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim