• BIST 9524.59
  • Altın 2489.882
  • Dolar 32.5225
  • Euro 34.7073
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Şirketler bağımsız üyelerini TÜSİAD’tan seçti

Şirketler bağımsız üyelerini TÜSİAD’tan seçti
Bağımsız üye tebliğine uyan şirketler yöneticilerini TÜSİAD, eski bürokrat ve komşu şirketlerden seçti. Koç ile Sabancı’da TÜSİAD’çılar ağırlıkta.Akfen’in bağımsızı YASED’den. Anadolu’nun gözü eski Koç ve Sabancı yöneticileri

Şirketler bağımsız üyelerini TÜSİAD’tan seçti

Bağımsız üye tebliğine uyan şirketler yöneticilerini TÜSİAD, eski bürokrat ve komşu şirketlerden seçti. Koç ile Sabancı’da TÜSİAD’çılar ağırlıkta.Akfen’in bağımsızı YASED’den. Anadolu’nun gözü eski Koç ve Sabancı yöneticilerinde

Dev holdingler bağımsız yönetim kurulu üyelerini eski yöneticilerden, TÜSİAD camiasından ve komşu şirketlerden seçti. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç bağımsız yönetim kuruluna TÜSİ- AD’dan çalışma arkadaşları Yaşar Holding’in ana hissedarlarından Emine Feyhan Yaşar ve Söktaş’ın patronu Muharrem Kayhan’ı getirdi.
 
Sabancı Holding’in yönetimine eski bürokrat ve politikacı Işın Çelebi, Ali Zafer İncecik ve TÜSİAD’dan Zekeriya Yıldırım girdi. Anadolu Holding’in patronu Tuncay Özilhan, Anadolu Isuzu’ya Sabancı Holding’in eski CEO’su Ahmet Cemal Dördüncü ve Koç Holding’in deneyimli yöneticisi Kamil Ömer Bozer’i getirmeyi planlıyor.
 
Doğuş’a Rothchild temsilcisi
 
Doğuş Otomotiv kendine bağımsız üye olarak ARGE Danışmanlık’ın patronu ve Rothschild yatırım bankasının Türkiye temsilcisi Yılmaz Argüden ile eski Garanti Bankası yöneticisi Ferruh Eker’i seçti. Alarko Holding’de de yine bir tanıdık isim yer alıyor. Kemal Derviş döneminde kamu bankaları ortak yönetim kurulu başkanlığı yapan daha sonra Doğan Grubu’nda çalışan ve POAŞ’ın yönetim kurulu başkanlığını yapan Vural Akışık bulunuyor.
 
Aygaz’a Koç kardeşliği
 
Aygaz’da yönetim kuruluna eski Shell Genel Müdürü Ayşe Canan Ediboğlu’nun dışında Koç’un diğer şirketleri Tat Konservecilik ve Arçelik’in bağımsız üyeleri atandı. Akfen Holding YASED’in eski Başkanı Şaban Erdikler’i bağımsız üye olarak ilan etti. Aksa Enerji Demirören Grubu CEO’su Yağmur Şatana’yı bağımsız üye olarak aldı. Turcas’ın yönetiminde de TÜSİAD ve TEPAV’dan tanıdık isimler bağımsız üye olarak görev yapıyor. Halil Bülent Çorapçı, Süreyya Serdengeçti ile Borusan’dan Mehmet İlhan Nebioğlu yer alıyor.
 
800 bağımsız,bağımsız yönetime girecek

Borsaya açık 376 şirketin yönetimlerine en az 2 bağımsız üye atama işlemi 14 banka dışında temmuz ayına kadar tamamlanacak. 800′den fazla ismin bu şirketlerin bağımsız yönetim kurulu üyeliği görevine gelmesi bekleniyor. Halka açık şirketlerde küçük hissedarın haklarını korumak ve şeffaflığı artırmak amacıyla firmaların belirledikleri bağımsız yönetim kurulu üyeleri şirket yönetimlerinde oy kullanma ve karar verme hakkı, firmaların gelecekle ilgili kararlarını da etkileyecek. Bazı üyeler holding çatısı altındaki farklı firmalarda da görev üstlenirken, bazı isimler de başka holdinglerin farklı şirketlerinde birden fazla üyelik görevi yürütüyor.
 
Ünlüler geçidi gibi

 
Aviva Jürg Weber (Golden Horn YKB)
 Mondi Tire Kutsan Cahit Paksoy (Eski Yönetici)
 Doğuş Otomotiv Yılmaz Argüden (TÜSİA D)
 Söktaş M. Nedim Ölçer Boyner Y.K. Üyesi
 Abank Didem Çerçi (Aras Holding CFO)
 Akbank Aykut Demiray (Eski İş Bankası G)
 Akfen Holding Şaban Erdikler (YASE D Eski Başkanı)
 Aygaz Ayşe Canan Ediboğlu (Eski Shell Türkiye Müdürü)

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim