• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Şırnak Havaalanı'na ilk uçak indi

Şırnak Havaalanı'na ilk uçak indi
Şırnak'ın İdil ve Cizre İlçesi arasında yapımına 2 yıl önce başlanan Şırnak Havaalanı'na bugün içerisinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da bulunduğu 5 kişilik özel uçak ilk inişi gerkekleştirdi...

 

 
Bakan Yıldırım, Cudi Dağı'nın eteklerine çıkarak burada yaşayan göçerlerle sohbet edip, puşu taktı.
 
Şırnak'ın İdil ve Cizre ilçeleri arasında yapımına iki yıl önce başlanan ve Haziran ayında uçuşlara açılması beklenen Şırnak Havaalanı'na ilk uçuşu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım gerçekleştirdi. Beraberinde 5 kişi ile özel bir uçakla Şırnak'a ilk uçuşu gerçekleştiren Bakan Yıldırım'ı havaalanında Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ve diğer yetkililer karşıladı.
 
Bakan Binali Yıldırım, daha sonar Cizre İlçesi'ne geçtikten sonra Cudi Dağı eteklerini çıkarak burada bulunan göçerlerle bir araya geldi. Sürü çobanı ile kısa bir sohbet yapan Bakan Yıldırım kuzuları sevip, puşu taktı. Ardında bakan Yıldırın yol güvenliğini sağlayan güvenlik güçleri ile tokalaşarak durumlarını sordu. Yıldırım, sürü çobanı ile yaptığı sohbetten sonra Siirt'ten gelen Düdiran Aşireti mensubu göçebe Mehmet Sait Genyüz ve Fatma Genyüz çiftini ve çocuklarını çadırlarında ziyaret etti. Fatma Genüz Bakan Yıldırım'a Kürtçe, hoşgeldiniz diyerek karşıladı. Bazı çocukların hasta olduğunu öğrenen Yıldırım yanında bulunan doktara sağlık taraması yapmasını istedi. Göçebe ailelerin çocuklarına oyuncak dağıtan Bakan Yıldırım daha sonra yeni doğan kuzuları sevdi.
 
HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER
 
Yıldırım, Şırnak'ta bakanlığının faaliyetleri ile ilgili incelemelerde bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
 
"Şırnak Cizre Havaalanı bitme aşamasında, bugün biz ilk defa deneme uçuşu yaptık. Başarıyla da uçak indi. Orada yapılacak işleri de yerinde görme fırsatı bulduk. İki yıl önce temeli atılmıştı, bir iki ay içinde inşallah Şırnak'ın da hava alanı olacacak. Şırnak hem İstanbul'a, hem Ankara'ya hem de dünyanın her yerine daha yakın olacak. Şu anda Şırnak İstanbul arası 24 saat, havaalanı hizmete girdiğinde bu süre 2 saatin altına düşecek. Doğu ile Batı'yı bir biriyle birleştirmiş olacağız. Şırnak'ın en önemli projelerinden biri de Şırnak-Cizre bölünmüş yoldur. Aynı zamanda bu yol Silopi ve Habur'a giden yol ile de bileşiyor. Yol hem Irak'a hem de Anadolu'nun her yerine giden yol ile bağlantılı olacak. Mevcut yol Cizre'nin içinden geçiyordu. Arasındaki geçişten geçerek Şırnak'a erişen bir yol buradan 5 kilometre ilerde çok dar standardı fevkalede düşük bir yoldur. 48 kilometrelik yol düşünün 2 saatte ancak gidebilirsiniz. Şimdi bu yapılan yolla birlikte burası 36 kilometreye düşecek. 12 kilometrelik bir kısalma var. Ama, daha önemlisi yol üzerinde 2 tane tünel 2 tane viyadük. Şimdi iki tüneli arkamızda bıraktık. Şu önümüzdeki vadiyi 2 tane viyadükle geçeceğiz. Direk bu dağa gireceğiz burada da 2 tane tünel yapacağız. Her birisi 800 metre tünel. Dolayısıyla 4 tünel, 2 viyadük Cudi'yi tamamen dümdüz, dağın yüzeyine tırmanmadan, virajlardan kurtularak geçmiş olacağız. Bu yolun standartını çok arttırmış olacak, viyadükle ilgili diğer iki tünelle ilgili her türlü çalışmalar tamamlandı ve zannediyorum 2014 ün en geç ikinci yarısında bu yolu tamamen hizmete açmış olacağız."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim