• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Şırnak Havalimanı Temmuz sonu açılıyor

Şırnak Havalimanı Temmuz sonu açılıyor
Yapımına 2 yıl önce başlanan Şırnak Havalimanı, Temmuz ayı sonunda uçuşlara açılacak. Havalimanının açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak.
Temmuz ayı sonunda uçuşlara açılacak olan Şırnak Havalimanı'nda artık son hazırlıklar yapılıyor. Yıllık 500-600 bin yolcu kapasitesine sahip olacak havalimanı, bölgenin turizm ve ekonomisine de katkı sağlayacak. 2 yıl önce Düzova Köyü yakınlarında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in katıldığı bir törenle temeli atılan Şırnak Havalimanı, seferlerin başlamasıyla birlikte Irak'a gidecek yolculara da kolaylık sağlayacak. 
 
77 milyon liraya malolacak havalimanı, 3 bin 600 metre pist uzunluğuna sahip olacak ve uluslararası standartlarda olacak. 
 
Halen 300 kilometrelik uzaklık nedeniyle 3-4 saat süren karayolu yolculuğunun ardından, Diyarbakır ve Mardin'deki havalanlarından kente gelmek zorunda kalan Şırnaklılar için de büyük kolaylık sağlanmış olacak. Cizre ve İdil ilçeleri arasında, Küpeli Dağı eteklerinde Cizre İlçesi'ne 13 kilometre, İdil İlçesi'ne 17, Şırnak il merkezine ise 60 kilometre uzaklıkta olan Şırnak Havalimanı'nın, faaliyete geçmesiyle birlikte yöre ekonomisine yıllık ortalama 32 milyon liralık bir katkı sağlaması bekleniyor. 
 
Temmuz ayının sonuna doğru tamamlanması planlanan havalimanının açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştireceği belirtildi. 
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, 29 Nisan 2013 günü 5 kişilik özel bir uçakla havalimanına ilk inişi yapmıştı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim