• BIST 9722.83
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Sivas-Antalya uçak seferleri başladı

Sivas-Antalya uçak seferleri başladı
Sivas-Antalya uçak seferleri bugün başladı. Haftada 3 gün planlanan seferlerin ilk uçusu için Nuri Demirağ Havaalanı'nda karşılama töreni düzenlendi.

 

Antalya Havalimanı'ndan 10.30'da Sivas'a hareket eden ilk uçakta; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, eşi Günay Soluk, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Onur Air şirketi yöneticileri ile Erzincan'da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları yer aldı. 11.50'de Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'na inen uçak, aprona girerken iki itfaiye aracının karşılıklı fışkırttığı suyun altından geçti. 93 yolcu ile kente gelen uçağı, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ile birlikte bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri karşıladı. Daha sonra Müşteşar Soluk ve Vali Kemelek tarafından ilk uçuş için hazırlanan pastalar apronda kesildi. Tören sonrasında açıklama yapan Vali Kemelek, farklı şehirlere uçuşun kent için önem taşıdığını belirtti.
 
"SEFERLERE SAHİP ÇIKALIM"
 
Ulaştırma Bakanlığı Müşteşarı Habip Soluk da, bu uçak seferlerine sahip çıkılması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:
 
"Bugün, Antalya-Sivas-Erzincan seferi başlamış bulunuyor. Bizde bu ilk uçuşla birlikte Sivas'a geldik. Bu bir ticarettir. Bu ancak sahip çıkıldığı müddetçe ayakta duracaktır. Sivas artık karadan, havadan, inşallah kısa süre sonrada yüksek hızlı trenle ulaşılabilecek bir il olacaktır. Ulaşımın ve iletişim geliştiği yer zenginlik demektir, kültür demektir. Bu hizmetin ayaktan kaabilmesi Sivaslı hemşehrilerimizn sahip çıkmasıyla mümkün olacaktır." 
 
Antalya'dan gelen ve 12.45'de Sivas'tan Erzincan'a hareket eden uçak 16.30'da tekrar Antalya'da olacak. Antalya-Sivas arasındaki seferler, Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günleri olmak üzere haftada üç gün gerçekleştirilecek.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim