• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Sivas'ta otobüslere kış lastiği denetimi

Sivas'ta otobüslere kış lastiği denetimi
Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Kayseri ve Sivas'ta meydana gelen trafik kazalarıyla gündeme gelen yolcu otobüslerine yönelik kış lastiği denetimlerini artırdı.

Sivas Şehirlerarası Otobüs Terminali çıkışında yapılan denetimde, yolcu otobüsleri ekiplerce durdurularak, lastiklerinin diş derinlikleri ölçüldü. Otobüslerde kış lastiği takılı olup olmadığını, seyahat edilecek mesafeye göre yeteri kadar sürücü bulundurulup bulundurulmadığını denetleyen ekipler, şoförleri, gizli buzlanmaya karşı dikkatli olmaya çağırdı.
Otobüslerdeki takograf cihazlarını ve diğer donanımları da kontrol eden ekipler, sürücülerin ehliyet ve diğer evraklarını da inceledi. Emniyet kemeri takmanın önemine dikkati çeken ekipler, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Denetlenen araç ve sürücülerin, kurallara uyduğu belirlendi.
Bu arada, basın mensuplarına dağıtılan bilgi notunda, gizli buzlanmaya karşı sürücülerin dikkatli olması gerektiği belirtildi. Kış mevsiminde takılması zorunlu olan kar lastiklerinin kullanılmaması, sürücülerin uzun süre araç kullanmaları neticesinde uykusuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak reflekslerinin azalarak dikkatlerinin dağılması gibi nedenlerle meydana gelen otobüs kazalarının en aza indirilmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması için denetimlerin devam edeceği ifade edildi.
Yetkililer, kış lastiği bulunmayan otobüslerin sürücülerine Karayolları Trafik Kanunu'nun 30 /1-a maddesince 80 lira para cezası uygulandığını, bu araçların teknik şartlara uygun hale getirilinceye kadar trafikten men edildiğini belirtti.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim