• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Sivil havacılık anlaşmaları zirveye ulaştı

Sivil havacılık anlaşmaları zirveye ulaştı
Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından düzenlenen Türkiye-Amerika Sivil Havacılık Konferansı kapsamında 11’i yeni ülkelerle olmak üzere toplam 34 Havacılık Anlaşması imzalandı.

 

Geçen yıl Afrika Sivil Havacılık Konferansıyla 36 anlaşma imzalayan SHGM, 1-4 Mayıs 2013 tarihlerinde İzmir’de yaptığı Amerika Konferansı’nda 11'i yeni olmak üzere 34 ülke ile anlaşma imzaladı. İmzalanan yeni anlaşmalar ile birlikte Türkiye’nin ikili hava ulaştırma anlaşma sayısı Amerika Kıtasında 24'e, dünya genelinde ise 153’e yükseldi. 
 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım'ın ev sahipliğinde, Türkiye'nin yurt dışı uçuş ağının geliştirilmesi amacıyla düzenlenen konferansa, 10 ülkeden bakan düzeyinde olmak üzere 28 Amerika ve Afrika ülkesinden 100’ü aşkın yabancı delege, toplamda 180 delege katıldı. 
 
Konferans kapsamında Bakan Binali Yıldırım, konuk 10 Bakan ile Hava Ulaşım Anlaşması imzalarken, sivil havacılık heyetleri arasında gerçekleştirilen ikili havacılık müzakereleri ile de çok sayıda anlaşma revize edilerek Mutabakat Zaptları imzalandı.  
 
Amerika Kıtasında 25 Yeni Şehre Uçuş İmkanı…
 
Türkiye ve Amerika Kıtası arasında mevcut olan uçuş ağına yeni noktalar eklenmesi ve var olan noktalara daha fazla uçuş gerçekleştirilmesi amacıyla görüşmelerin yapıldığı konferansta, Amerika Kıtasında 25’in üzerinde yeni şehre uçuş imkanı sağlandı. Ayrıca, 228 milyon nüfuslu bir pazara direkt erişimin yolu açıldı. 
 
Türkiye ve Amerika Kıtası arasındaki iş ortaklıklarının oluşturulması amacıyla Türk sivil havacılık işletmelerinden çok sayıda yetkilinin de katıldığı konferansta, hava ulaşım altyapısının geliştirilmesi, bakım, eğitim imkânlarının arttırılması, hava ulaşım bağlantılarının genişletilmesi ve bu bağlamda fiziksel altyapı projelerinin gerçekleştirilmesi konuları ele alınarak işbirliği imkanları görüşüldü.
 
Bir Frekans Üç Milyon Dolar…
 
Konferans’ın ev sahipliğini yapan Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi yaptığı konuşmada, uluslararası hatlarda bir frekanslık uçuşun üç milyon Dolar ciro ürettiğini vurgulayarak, elde edilen yeni frekanslarla yaklaşık 450 milyon Dolarlık ciro üretmenin mümkün olduğunu belirtti. 
 
550 milyon nüfusa ve 2 trilyon Dolar üretime sahip Latin Amerika ülkelerinin yarısına imzalanan anlaşmalarla erişmenin mümkün olacağını kaydeden Genel Müdür Bilal Ekşi, Türkiye'nin Latin Amerika pazarına açılmasını sağlayacak olan ulaşım ağındaki bu gelişmelerin, ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkilerin artmasına çok büyük katkılar sağlayacağının altını çizdi.  
 
Havacılığın Emniyet, Güvenlik, Yer Hizmetleri, Hava Yollarının gelecek beklentilerini konu alan bir panel de düzenlendiği Konferans, Amerika ve Afrika ülkeleri ile Türkiye arasındaki sivil havacılığın tüm alanlarında işbirliği ilişkilerinin geliştirilmesini içeren Sonuç Bildirgesi'nin yayımlanması ile sona erdi. 
 
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.
 
1.20130503130643.jpg
 
2.20130503130651.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim