• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın, yeniden PC Başkanlığı'na seçildi

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın, yeniden PC Başkanlığı'na seçildi
Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın, yeniden Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı-Eurocontrol'ün Geçici Konsey (PC) Başkanlığı'na seçildi.

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın, yeniden Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı-Eurocontrol'ün Geçici Konsey (PC) Başkanlığı'na seçildi.

2013 yılında PC Başkanlığı'na seçilen Yalçın, görev süresinin dolmasının ardından tekrar seçilerek aynı görevi yürütme hakkı elde etti. Haydar Yalçın 2 yıl boyunca Eurocontrol'ün Geçici Konsey (PC) Başkanlığı görevini yürütecek.

HAYDAR YALÇIN KİMDİR?

Haydar YALÇIN, 1965 yılında Ankara'da doğdu. 1988 Yılında ODTÜ Havacılık Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1989 yılında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde Mühendis olarak işe başlamıştır.

Emniyet ve Uçuşa Elverişlilik Denetçiliği görevlerinin ardından sırasıyla Bakım ve Uçuşa Elverişlilik Şube Müdürü ve Uçuş Standartları Daire Başkanı olarak görevini sürdürmekte olup, 2004 yılından beri de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Son 25 yıllık dönemde; havacılık emniyetiyle ilgili birçok konuda çalışmalarda bulunmuş olup, üyesi olduğumuz ICAO, ECAC ve Eurocontrol gibi uluslararası Organizasyonlar bünyesinde yürütülen birçok emniyet ve güvenlikle ilgili programlarda önemli görevler üstlenmiş olup, bu programların ülkemizde uygulanma sürecinde de etkin rol oynamıştır.

1996 Yılında Avrupa'da uygulanmaya başlayan SAFA programının uygulamaya konulması sürecinde kurucular arasında aktif görev almış olup, ülkemizin ilk SAFA Ulusal Koordinatörlüğü görevini de yürütmüştür.

ICAO bünyesinde Sürekli Gözetim Yaklaşımı (CMA) doğrultusunda sürdürülmekte olan Evrensel Emniyet Gözetim Denetim Programı (USOAP) Ulusal Koordinatörü olarak ta görev yapmakta olup, Annex 19'a uyum amacıyla Emniyet Yönetim Sistemi (SMS) kurulması ve Devlet Emniyet Programı (SSP) hazırlanması çalışmalarını da yürütmektedir.

Halen Eurocontrol Geçici Konsey (PC) Başkanı, ICAO Paris ve Kuzey Atlantik Ofisi Bölgesel Havacılık Emniyet Grubu (RASG-EUR) Başkan Yardımcısı ve Uçuş Emniyet Vakfı (Flight Safety Foundation - FSF) Yürütme Kurulu Üyesi (Board of Governors) olan Sn YALÇIN, iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Uçuşa Elverişlilik, Uçuş Operasyon ve Hava Seyrüsefer Daire Başkanlıklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

İSTANBUL HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim