• BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Sivil havacılık pazarını yabancılara açıyor

Sivil havacılık pazarını yabancılara açıyor
Çin, hava yollarındaki hizmet kalitesini arttırmak için sivil havacılık pazarını yabancılara açıyor...

 

Çin Sivil Havacılık Otoritesi, 1 Ekim'den başlamak üzere hava yolu yönetmeliğinde değişikliğe gidiyor. Buna göre, uluslararası hava yolu şirketleri, global dağıtım sistemini kullanarak, Çin'deki seyahat acentelerine uçuş tarifesi dağıtabilecek. Bu uygulamanın, devlete ait Travel Sky Technology şirketinin tekelini kırabileceği belirtiliyor.
      
Çin'in devlet radyolarından CRI'ın internet sitesindeki habere göre, Çin'de yabancı hava yolu şirketlerinin hızla genişlediği ve böylelikle daha çok rezervasyonun Travel Sky'a gittiği kaydedildi. Haberde, bununla birlikte 2012'nin ilk altı ayında, yabancı hava yollarının Travel Sky'a ödediği servis ücretinin yerli hava yolu şirketlerinin dört katı olduğu ifade edildi.
      
Pekin'deki bir danışmanlık firması yetkilisi Liu Xiao, yeni düzenleme ile yabancı hava yollarının, özellikle ucuz taşıyıcıların, global dağıtım sistemleri (GDS) uygulamasını kullanarak, Çin'deki iş operasyon maliyetlerinde tasarruf yapabileceklerini söyledi.
      
Araştırmalara göre, ucuz taşıyıcı hava yollarının Asya'daki hava yolu sektöründeki payı yüzde 10, ABD'de yüzde 27, Avrupa'da ise yüzde 24 olduğu belirtildi.
      
Yeni uygulamayla söz konusu ucuz taşıyıcı hava yollarının Çin pazarına açılabileceği ifade ediliyor.
      
Çin'in, kendi global dağıtım sistemi pazarını yabancı rekabetçilere açmasıyla ilgili olarak ise yerli hava yolu taşıyıcılarının buna iyimser yaklaştığı aktarıldı.
      
Çin Güney Hava Yolları Satış Bölümü üst düzey yöneticisi Kelly Chan, yeni kuralların, sadece Travel Sky üzerinden dağıtım yapan Çinli taşıyıcıları kapsamayacağını söyledi.
      
Uzmanlar, yeni kuralların sadece yabancı hava yolu şirketlerini kapsayacağı ve  Travel Sky'a etkisinin, ana müşterilerinin yerli hava yolu şirketleri olmasından ötürü çok az olacağını savunuyor. Ancak danışmanlık firması yetkilisi Liu, bunun Çin'in devlete ait hava yolu şirketlerine servis kalitesini arttırması için baskı oluşturacağını belirtti. Çin'in sivil havacılık pazarında uluslararası hava yollarının daha açık hale gelmesiyle birlikte, ulusal ve uluslararası havayolu şirketleri arasındaki rekabetin daha yoğun olacağı kaydediliyor. Yeni kuralların ayrıca, devlete ait hava yolu şirketlerinden Güney Çin Hava Yolları (China Southern Airlines), Doğu Çin Hava Yolları (China Eastern Airlines) ve Air China şirketlerine iş yeniliği ve operasyon maliyetlerini düşürmek için daha çok çalışmaları konusunda baskı oluşturacağı yorumu yapılıyor.
      
China Southern Airlines, Travel Sky'ın hisselerinin yüzde 12'sine, China Eastern Airlines yüzde 11'ine, Air China ise yüzde 9'una sahip bulunuyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim