• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Sivil Havacılık, yeni logosunu seçti

Sivil Havacılık, yeni logosunu seçti
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, kurumsal kimlik çalışmaları çerçevesinde sivil havacılık çalışanları ve diğer ilgililerin katılımıyla gerçekleştirilen anket sonuçlarından faydalanarak yeni logosunu seçti.

Seçilen logo, genel olarak hareket, dinamizm ve büyümeyi ifade ederken geçmişi ile bağlantı kurmanın da amaçlandığı logonun özellikleri ise şöyle:

En Alt kanat: Emniyeti temsil eden ve logonun bütününe bir temel oluşturan alt kanat, Sivil Havacılığın Emniyet temelinde yükseleceğine işaret etmektedir.
 
Orta kanat; Sivil Havacılıkta Güvenliği yansıtırken, Üst Kanat; çevreyi korumanın önemine vurgu yaparak Dünya Sivil Havacılık Teşkilatı'nın vizyonu ile paralellik sağlamaktadır.
 
Kanatların Formu; sürekli büyümeyi ve dinamizmi ifade ederken, Kanatların Uçları; sektörün korunmasına işaret etmektedir.
 
Ortadaki Daire; hareketlilik ve sürekliliği ifade etmektedir. Dairenin Yaprak Sayıları ise tarihle olan bağlantıya vurgu yapmaktadır.
 
Merkezdeki Hilal ve Yıldız; Bayrağımızı simgelemekte olup, logonun üstünde: SHGM kısaltması, alt tarafında ise uluslararası kimliğe yardımcı olacak şekilde DGCA (Directorate General of Civil Aviation) kısaltması yer almaktadır.
 
Kurum çalışanları arasında ortak bir kurum kültürünün ve sektör kuruluşları ile ortak davranış kalıplarının oluşturulması amacıyla yürütülen kurumsal kimlik çalışmalarının, iş akışına yönelik süreçlerin iyileştirilmesi, görsel iletişim araçlarında standartların oluşturulması ve internet sayfası yenileme gibi diğer faaliyetler ile devam etmesi planlanmaktadır
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim