• BIST 9524.59
  • Altın 2502.068
  • Dolar 32.5481
  • Euro 34.6336
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Sıvılaştırılmış doğalgaz ticaretinde durgunluk sürüyor

Sıvılaştırılmış doğalgaz ticaretinde durgunluk sürüyor
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), yayınladığı raporda Asya ülkelerinin dünya doğalgaz ithalatının yaklaşık yarısını gerçekleştirdiğini bildirdi. Sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ticaretinde ise önemli bir artış yok.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) raporuna göre, 2013 yılı dünya doğalgaz ticaretinde Avrupa’ya ve Çin’e boru hatlarıyla yapılan ihracat arttı. Sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ticareti ise 2012′de olduğu gibi önemli bir artış göstermedi.

Güney Amerika'nın LNG ithalatı yüzde 40 arttı

Uluslararası Enerji Ajansı'nın raporundan derlenen verilere göre, Asya ülkeleri dünya doğalgaz ithalatının yaklaşık yarısını gerçekleştirirken, Güney Amerika bölgesinde yaşanan kuraklık, kıtanın LNG ithalatını yaklaşık yüzde 40 arttırdı.

LNG ihraç kapasiteli tesis inşaatlarının yüzde 70'i Asya'da

Asya ülkelerinin ithal doğalgaz fiyatlarını düşürme stratejileri geliştirdiği belirtilen raporda, Asya’nın bunu fiyatların petrol yerine gaza endeksli olduğu ABD’den gaz ithal ederek başarmaya çalışacağı öngörüldü. Bu yılın ilk yarısı itibariyle 150 milyar metreküplük LNG ihraç kapasiteli tesisler inşaat halindeyken, bu projelerin yüzde 70′i Asya bölgesinde yer alıyor. Devam eden bir LNG projesi bulunan ABD’de Beyaz Saray 6 yeni projeye daha onay verdi.

Kuzey Amerika, Rusya, Doğu Afrika ve Avustralya’nın yeni LNG kaynağı olarak en büyük potansiyele sahip bölgeler olduğunu belirtilen raporda, ABD’nin bu bölgelerden esneklik ve fiyat endekslemesi noktalarında daha avantajlı olduğuna yer verildi.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim