• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Sivrihisar'da Airshow heyecanı

Sivrihisar'da Airshow heyecanı
Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi, Necati Artan Tesisleri’nde havacılığın bütün güzelliklerini sergilemek maksadıyla, 19-20 Eylül tarihlerinde bir hava gösterisi düzenleyecek.

Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi, Necati Artan Tesisleri’nde havacılığın bütün güzelliklerini sergilemek maksadıyla, 19-20 Eylül tarihlerinde bir hava gösterisi düzenleyecek.

Sivrihisar Hava Gösterileri 2015’e, başta Türkiye’nin gururu Milli Akrobasi Pilotu Ali İsmet Öztürk, Solotürk Yüzbaşı Yusuf Kurt, Türkiye’nin ilk Profesyonel Kadın Akrobasi Pilotu Semin Öztürk ve İtalyan Akrobasi Pilotu Maurizio Perissinotto katılacak.
Ayrıca İstanbul Paramotor Kulübü, Paraşüt ve Planör Grupları ile jet motorlu uçak gösterileri ve MD-500 helikopter gösterileri de yapılacak.

Tüm bunların yanında, bir uçak pistinde ilk kez gerçekleşecek olan “Bisiklet Yarışı” ve “Fotoğraf Yarışması” düzenlenecek.

Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi (S.U.S.H.M.), Necati Artan Tesisleri, 2014 yılının Mart ayında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından gerekli izinler alınarak hava parkı olarak faaliyetlerine başladı.

SİVRİHİSAR TÜRKİYE’DE BİR İLK

Türkiye’de bir ilk olan bu hava parkının misyonu, sportif havacılık faaliyetlerinin ülke geneline yayılarak, topluma havacılığı sevdirmek ve gelecek nesiller için bir kültür haline dönüşmesini sağlamaktır. Havacılık kültürü, ancak ve ancak, “Sportif Havacılık” ve “Amatör Havacılık” ile mümkün olabilir. İşte bu sebeple S.U.S.H.M., havacılığa ilgi duyan ancak bunu gerçekleştirememiş gökyüzü sevdalıları için Sivil Havacılığa hizmet eden uluslararası bir hava merkezdir. Bir havaalanı değil, Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen bir hava parkıdır. Dolayısıyla, Sportif havacılığın her anlamda rahat yapılacağı bir hava parkıdır.

Hava parkı bünyesinde pilotların serbest uçuşlarının yanı sıra, paraşüt atlayışları ve eğitimleri ile, uçuş eğitim okulları ve akademik birimlerin düzenlediği eğitimler ve kamplar, model uçak eğitimleri, model uçak gösterileri ve akrobasi gösterileri de yapılmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim