• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

"Siz yüklemeyin, yükünüz size gelsin"

"Siz yüklemeyin, yükünüz size gelsin"
Araç üstü ekipmanlar sektörünün önde gelen kuruluşlarından Efe Endüstri, ABD’den distribütörlüğünü aldığı yürüyen taban sistemini, her türlü dorseye entegre ederek yükleme-boşaltmayı risksiz ve verimli hale getiriyor.

Efe Endüstri, 1973 yılında tarım aletleriyle ilgili faaliyet göstermek üzere İzmir’de kurulmuş. İran Irak Savaşı’ndan sonra da araç üstü ekipman üretimine geçmişler. Ocak 1999 tarihinden itibaren Mert Grubu’na bağlı olarak, İzmir Kemalpaşa’daki fabrikasında; 55 bin m2’lik toplam (17 bin 500 m2’lik kapalı) alan üzerinde üretim faaliyetlerini sürdürüyor. Ana iştigal alanlarında çöp kamyonları var. Bunun yanı sıra, su tankeri, vidanjör, damper, lowbed ve treyler  de üretiyorlar.

Yürüyen taban sistemini Türkiye’ye ilk getiren kuruluş olduklarını söyleyen Efe Endüstri Yurtiçi Satış Müdürü Erkan Yeğencik, “Türkiye distribütörü biziz. Ürünle ilgili iyi geri dönüşler ve siparişler geliyor.  Yükleme ve boşaltmada kullanacağınız bu sistemde yürüyen bir taban düzeneği mevcut. İşte bu düzenek, elleçlemede risk oranını minimuma indiriyor. Şimdiye kadar kullanılan yöntemlerde forklift ya da başka araçlar vasıtasıyla treylerin içine kadar girip malı yüklemek durumunda kalıyordunuz. Bizim sistemimiz farklı. Malı bırakıyorsunuz, önünüze kadar geliyor. Bunun yanı sıra, tahıl grubundan dökme ürün de taşıyabiliyorsunuz. Sistem hep aynı; önden arkaya doğru döküyor, arkadan öne doğru dolduruyor. Ama yandan ya da üstten de bir huni yardımıyla yükleme yapmanız mümkün. Bu yöntemle kaya da, hurda da, asfalt da taşıyabilirsiniz. Son dönemde damperlerde yaşadığımız kazalar hepimizin malumu. Bizim ürünümüzde damperleme sistemi olmadığı için herhangi bir risk teşkil etmiyor. Araç durduğu yerde dahi her türlü malınızı boşaltabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Ne taşıyacaksınız ona uygun taban sistemi

Ürünlerini dorselerin taban kısmına monte ettiklerini vurgulayan Yeğencik, şöyle devam ediyor:  “Sistem her türlü dorseye entegre edilebilir.  Kullanıcının ne tür bir mal sevk etmek istediğini öğreniyoruz. Ve o yüke göre taban uyguluyoruz.  Paletli sistem taşıyacaksa paletli, kaya taşıyacaksa ona uygun taban sistemi döşeniyor. Her ürüne göre taban seçimi de olduğundan müşteri memnuniyeti zirveye çıkıyor. Bir alım maliyeti tabi ki söz konusu. Ama bunu işletme maliyetine döktüğünüz zaman uzun yıllar yararlanacağınız bir düzeneğe kavuşuyorsunuz. Ayrıca sadece araç üstünde değil, fabrikanızda ürünün bantlar üzerinde bir yerden bir yere sevkinde kulllandığınız bant sistemleri var. Bantların aşınma, yırtınma riskleri olduğu için belli bir ömrü bulunuyor. Ama bizim öyle bir riskimiz yok.

Tüm Efe ürünleri için etkin satış sonrası hizmet verdiklerinin altını çizen Erkan Yeğencik,  “Efe üretim ve hizmet faaliyetlerinde sözleşme/sipariş şartlarını, geçerli ulusal/uluslararası standartları ve kuralları karşılamayı amaç edinmiştir. Türkiye’de Sanayi Bakanlığı’nın verdiği garanti süresi iki yıl. Ama bu ürün için, taşıyacağınız yükü de göz önüne alarak değişebilir. Örneğin, geçtiğimiz günlerde bir büyükşehir belediyesine atık transferiyle ilgili 7 dorse sattık. Orada sunacağımız tabana 5 yıl garanti verdik. Efe Endüstri’nin çok geniş bir servis ağı vardır. Arızanın bulunduğu yere çok kısa sürede ulaşırız” sözleriyle ürünlerinin arkasında duracaklarının garantisini de verdi.​

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim