• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Skoda 11 milyonuncu motorunu üretti

Skoda 11 milyonuncu motorunu üretti
Yaklaşık 114 yıldır motor geliştiren ve üreten Skoda, 1899'da iki silindirli motorla başladığı macerasını, üretim bantlarından indirdiği 11 milyonuncu motorla taçlandırdı.
Çek üretici Skoda, geçtiğimiz günlerde tarihinde bir kilometre taşını daha geride bırakarak 11 milyonuncu motorunu üretim bantlarından indirdi. Skoda, 1899 yılında serüvenine ilk kez iki silindirli bir motosiklet motoruyla başlarken, modern teknolojiye sahip 1.4 lt TSI motor da, 11 milyonuncu adet olarak Skoda tarihinde yerini aldı. 
 
Motosiklet motorunun ardından ilk otomobil motorunu da 1905 yılında Mlada Boleslav'daki tesislerde üretmeyi başaran Skoda, halen bantlarında modern 1.2 lt ve 1.4 lt benzinli motorları üretiyor. Tesislerdeki yaklaşık 3.600 çalışan, her gün 4.400 adetten fazla motor üretimi gerçekleştiriyor. Çek üretici, motor geliştirme ve üretme konusundaki becerisini genişleterek ileriki dönemlerde de sürdürmeye kararlı. 
 
Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Winfried Vahland, üretilen 11 milyonuncu motorun, Çek mühendisliğinin 114 yıllık deneyiminin bir göstergesi niteliğinde olduğunu belirtirken, "Skoda, otomotiv endüstrisinde motor geliştiren ve üreten firmalar arasında rekorlarıyla ayrıcalıklı bir yere sahip' dedi. Vahland, Skoda'nın Gelişme Stratejisi çerçevesinde bu konudaki deneyimleri daha da güçlendireceklerini ifade etti. 
 
Skoda, 2012 yılının sonlarından bu yana Volkswagen Grubu tarafından kullanılmakta olan modern 1.2 lt ve 1.4 lt TSI benzinli motorların üretimini yapıyor. Skoda, Audi, Seat ve Volkswagen markalı otomobillerde kullanılan, doğrudan enjeksiyonlu ve dört silindirli bu motorlar, düşük yakıt tüketimleri, hafif yapıları ve güçleriyle yeni standartlar belirlemiştir. Çek üretici, Skoda Gelişme Stratejisi çerçevesinde motor konusundaki rekabetçiliğini sürdürmek amacıyla çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalardan biri de, Mlada Boleslav tesislerinin yakınında, Cesana'ya inşa edilen Skoda Geliştirme Markası olacak. Şirketin 34 milyon Euro'dan fazla yatırımla faaliyete geçecek bu merkezde 15'ten fazla motor test istasyonları bulunacak. Tesis, giderek artan motor ihtiyacını karşılamak ve farklı pazarlar için üretilecek motorların hazırlanması için kullanılacak. 
 
skoda1.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim