• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Skoda, amiral gemisi 'Superb' ile Avrupa’da zirveye oturacak

Skoda, amiral gemisi 'Superb' ile Avrupa’da zirveye oturacak
Türkiye’de Yüce Oto tarafından temsil edilen Çek üretici Skoda, amiral gemisi Superb’in üçüncü jenerasyonu ile yeni bir döneme giriyor.

Tepeden tırnağa yeniden tasarlanıp geliştirilen Superb, boyutları, geniş iç mekanı ve bagaj hacminin yanı sıra yenilikçi teknolojileri, sürüş dinamiği, üretim kalitesiyle de sınıfına yeni bir soluk getirecek. Türkiye ’de ilk kez mayıs 2015’teki İstanbul Autoshow Fuarı’nda tanıtılacak Superb, Ağustos ayından itibaren de ülkemizde piyasaya sunulacak.

Skoda‘nın "amiral gemisi” Superb, üçüncü nesliyle gerek markanın tarihinde gerekse de sınıfında yepyeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor. Yeni Superb, bugüne kadar geliştirilen en teknolojik, sayısız pratik çözümlere ve geniş iç mekana sahip, kısacası en iyi Skoda modeli olarak piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. İlk kez, 22-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Autoshow 2015’te Türkiye’de tanıtılacak yeni nesil Superb, ağustos ayından itibaren de Skoda showroomlarında yerini almaya başlayacak.   

Skoda tasarımcıları ve mühendislerinin, özellikle yaratıcılık ve teknoloji açısından tamamen yepyeni bir aşamaya taşıdığı Superb, tasarım dili, artırılan rakipsiz iç mekan genişliği, farklı donanım seçenekleri, teknolojik yenilikleri, çevreci motor yelpazesiyle sınıfında daha üst basamakları hedefliyor.  MQB platformu baz alınarak geliştirilen Superb, Adaptif Süspansiyon sistemi ve genişliğiyle sadece daha fazla konfor değil, aynı zamanda motor seçenekleriyle de önceki nesline göre yüzde 30’a varan oranlarda daha düşük yakıt tüketimi sunuyor.

 Bu yıl  4500’den fazla satacak

 Bu yıl Fabia’dan sonra Türkiye pazarına sunacakları ikinci önemli yeniliğin Superb olduğunu belirten Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, her iki modelin de markaya daha fazla dinamizm katacağına inandıklarını belirtti.Senyücel, "Yeni Superb modelimizde ilk göze çarpan güçlü tasarımıdır. Sportif ve dinamik çizgileri ile Skoda’nın konsept aracı VisionC’ye yüzde 95 oranında benzemektedir. Yeni Superb modelimizi, ilk kez İstanbul Autoshow 2015 fuarında sergileyerek, Türkiye’deki otomobilseverlerle buluşturacağız. Ağustos ayından itibaren de Türkiye pazarında satışına başlayacağız“ dedi.

En fazla Türkiye’de satılacak

Yeni Superb Sedan’ın en önemli ilk üç pazarından birinin Türkiye olacağına da dikkat çeken Senyücel, "2008’den bu yana Türkiye’de ikinci jenerasyon Superb 15 bin adet satıldı. 2015 yılı hedefimiz 4 bin 500’dür. Bunun yarıya yakını ikinci jenerasyon Superb, yarıdan fazlası yeni Superb olacaktır. Türkiye’nin en büyük sedan pazarı olduğu düşünülürse, 2014 yılında birinci sırada Rusya, ikinci sırada Türkiye yer alıyordu. Bu yıl Skoda’nın en büyük Superb Sedan pazarının Türkiye olacağını söyleyebiliriz. 3-4 yıl içerisinde de D segmentinde hedefimiz 10 bin adettir. Skoda Superb’in 125 hp olan manuel şanzımanlı modeli 65 bin TL seviyesinde, en üst paketli modeli ise, 95-100 bin TL aralığında olacak. Skoda olarak satışlarımızın yüzde 95’i 1.6 dizel/otomatik versiyonu olarak gerçekleşiyor. Bu seride de 1.6 dizel otomatik versiyonlarının yüzde 90-95 civarında olacağını öngörüyoruz“ diye konuştu.

Dünyada 700 bin kişi aldı

2001 yılından bu yana dünya çapında 700 bin adedin üzerinde satışa ulaşan Superb, yeni nesliyle Skoda’nın tasarım anlayışında farklı bir dönüm noktasını oluşturuyor.  Çünkü yeni Superb, geçen yıl Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan ve markanın gelecekteki modellerinde kullanacağı tasarımın ipuçlarını veren “Vision C“ konseptinin heyecan verici detaylarını, büyük ölçüde üzerinde barındırıyor. Yeni nesil Skoda Superb’de, geniş ön ızgara, yine geniş ve ayırt edici tasarıma sahip ön farlar aracın güçlü görüntüsünü oluşturuyor. Çek Cumhuriyeti’nin dünya çapındaki tanınmış kristal işçiliği, Superb’in farlarına da yansımış. Detaylı işçiliğe sahip kristal görünümlü farlar, Superb’e seçkin bir duruş kazandırıyor. Kaputta kullanılan belirgin çizgiler ise, güçlü görüntüyü pekiştiriyor.

 Genişlik ve konfor ön planda

Yeni Superb, modelin geçmiş nesillerine de damgasını vuran “genişlik“ kavramını bir üst noktaya taşıyarak, adeta “kendi sınıfını“ yaratıyor. 4861 mm (+28 mm) uzunluğa, 2841 mm (+80 mm) dingil mesafesine sahip olan Superb’in yüksekliği ise, eskisine göre 6 mm artışla 1468 mm’ye çıkarıldı. Bununla birlikte yeni Superb, 1864 mm (+47 mm) ile sınıfının “en geniş” otomobili.

 980 mm baş mesafesi ve 157 mm arka diz mesafesine sahip Superb’in sedan versiyonunda bagaj hacmi, stepne bölümü dahil 625 litre. Bagaj kapağı, elektronik kilitle donatılırken, eller doluyken bagaj kapağının kolayca açılabilmesine olanak tanıyan “sanal pedal”, Superb’de ilk kez kullanıyıor. Bu sistem, ayağın tamponun alt kısmına uzatılması sayesinde bagaj kapağının kendiliğinden açılmasını sağlıyor.

 Türkiye’deki motor seçenekleri

Yeni nesil Superb‘de, 5 farklı güçte benzinli ve üç dizel motor seçeneği satışa sunulacak. Türkiye’de de satılacak benzinli motor seçenekleri 1.4 lt TSI (125 ve 150 HP) olarak sıralanırken, ayrıca 1.8 TSI (180 ve 220 HP) ve 2.0 lt TSI (220 ve 280 HP) seçenekleri mevcut. Dizel motorlar ise 1.6 lt (120 HP), 2.0 lt (150 ve 190 HP) hacimlerinde. Tüm motor seçeneklerinde Start-Stop ve enerji geri kazanımı sistemleri de yer alıyor. Bu sayede yeni Superb, motor seçeneklerine bağlı olarak önceki nesline göre yüzde 30’lara varan oranlarda daha az yakıt tüketiyor.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim