• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

SKODA- Volkswagen işbirliği 20 yaşında

SKODA- Volkswagen işbirliği 20 yaşında
Skoda’nın üretim tesislerinde düzenlenen kutlamalar, başta Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus olmak üzere uluslararası düzeyde katılımla gerçekleşti.

SKODA VW işbirliği 20 yaşında

Skoda’nın üretim tesislerinde düzenlenen kutlamalar, başta Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus olmak üzere uluslararası düzeyde katılımla gerçekleşti.

Çek Cumhuriyeti’nin kalite simgesi Skoda ile Alman otomotiv endüstrisinin lokomotif firması Volkswagen, işbirliklerinin 20’nci yılını kutluyor. Skoda’nın üretim tesislerinde düzenlenen kutlamalar, başta Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus ve Çek Parlamentosu Başkanı Milan Stech olmak üzere uluslararası düzeyde katılımla gerçekleşti. Kutlamaların ev sahipliğini Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Winfried Vahland ile Skoda Denetleme Kurulu ve Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Martin Winterkorn yaparken, 2018 yılına kadar satış adetlerinin en az 1.5 milyon adet seviyesine çıkarılması hedefi belirlendi.

20’nci yılını kutlayan Skoda VW işbirliği ile gelen başarının artarak sürdüğünü söyleyen Skoda Auto Yönetim Kurulu Başkanı, Prof. Dr. Winfried Vahland şunları söyledi:

“Mlada Boleslav’daki ana fabrikamızdaki kapasitelerimizin önemli boyuttaki artışı, bu büyüme stratejisinin uygulamaya konulması açısından önemli bir adımdır. Kapasite artırımlarının sonuçlanmasının ardından, ana fabrikada en çok satan Octavia ve Fabia modellerine yakın olan üçüncü bir modeli imal etmeyi planlamaktayız. Aynı zamanda da, Octavia ile ilgili üretim kapasitesi günlük 800 araçtan 1.200 araca çıkarılmıştır.”

Skoda’nın 1991 yılında sadece Favorit modelini ürettiğini hatırlatan Prof. Dr. Winfried Vahland “Bugün, Fabia, Octavia, Roomster, Yeti ve Superb modellerimizi üreterek bütün modern otomobil segmentlerinde yerimizi alıyoruz .Kalite, donanım, teknoloji, konfor ile fiyat/değer oranı söz konusu olduğunda Skoda’nın farkı ortaya çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

Volkswagen grubunu temsilen Volkswagen CEO’su Prof Dr Martin Winterkorn ise Skoda’nın 1991 den bu yana Volkswagen işbirliği ile satışlarını 4’e katladığını belirterek “Skoda bugün 100’den fazla uluslararası pazarda temsil edilmeye başlanmıştır. Sadece bir ürünü olan üretici geniş bir ürün yelpazesine sahip bir markaya dönüşmüştür. Şirketin tümü ve çalışanların bu işbirliğinden gurur duymakta olup gelecek yıllarda eforlarını bu işbirliğinin devamı için harcayacaktır” dedi.

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Mahmut Kadirbeyoğlu da, VW işbirliği sonucu Skoda markalı otomobillerde teknoloji ve kalitenin daha da ileri taşındığını kaydederek “110 yıllık Skoda tecrübesi ve otomobil üretiminde dünya devi Volkswagen birlikteliği satışlarımıza da başarıyla yansımıştır. Dünyada yıllık 760 binlere ulaşan teslimat rakamlarına ulaşılmıştır. Yüce Auto Skoda olarak amacımız, Türkiye’de bu yıl 10 bin adetlik satış hedefini yakalamak ve gelecek yıllarda çok daha fazla kişiyi Skoda kalitesiyle tanıştırmaktır.” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim