• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Sky Airlines, Türk turizminin yüzü oldu

Sky Airlines, Türk turizminin yüzü oldu
Bazı havayolu şirketleri, tur operatörlüğü faaliyetleri de yürütmeye başladı.

SKY, TÜRK TURİZMİNİN YÜZÜ OLDU

Bazı havayolu şirketleri, tur operatörlüğü faaliyetleri de yürütmeye başladı. Kayı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, "Bu kaçınılmazdı. İnternet birçok işkolunun değişimine sebep oldu. Bankalar uçak bileti satıyor, biz de tur operatörü gibi çalışacağız." dedi.

Her yıl Türkiye'ye 1 milyona yakın turist getiren Kayı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, artık havayolu şirketlerinin tur operatörlüğü faaliyetlerini de yürütmeye başladığını söyledi. Türkiye'de iki firmanın bu yönde hizmet verdiğini, bunun şirketlerin web sayfalarında rahatlıkla görülebileceğini vurguladı. Almanya'da düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı'nda açıklama yapan Görgülü, "Zaten kaçınılmazdı. İnternet, birçok işkolunda değişim ve dönüşümlere sebep oldu. Hatta internet, firmaların yerini almaya başladı. Bankalar uçak bileti satıyor. Havayolu firmaları da tur operatörleri gibi çalışacak." dedi. Kayı Grubu'nun bu sebeple 2007 yılından sonra otelcilikten ziyade havayolu sektöründe büyümeye karar verdiğine dikkat çekti.

Sky Havayolları'nın son 2 yıldır THY ile birlikte Türk turizminin yüzü olduğunu söyleyen Görgülü, iç hatlarda uçmaya başladıkları (15 Ocak) ilk 50 günde 70 bin yolcuya ulaştıklarını açıkladı. Firmanın İstanbul-Bodrum, İstanbul-Dalaman, İstanbul-Kıbrıs, Ankara-Kıbrıs, Antalya-Kayseri, İstanbul-Hatay uçuşları da onaylandı. Şirket, 1 milyon olarak belirlenen yıllık yolcu kapasitesini 1,5 milyon olarak revize etti. 900 olan çalışan sayısı da yıl sonuna kadar 1.000'e çıkacak. Ancak artan petrol fiyatları 17 uçakla hizmet veren Sky Havayolları'nı da etkiledi. Görgülü, "Böyle devam etmez. Devam ederse kriz büyür. Biz kısmen kendimizi sübvanse edeceğiz. Fakat varil fiyatları 2011'de ortalama 85-95 dolar arasında gerçekleşir." diye konuştu.

Talha Görgülü, Kuzey Afrika'daki turizm destinasyonlarında devam eden karışıklık ve Avrupa'da Oger Tur'un satılması sebebiyle bu ocak ayında Ocak 2010'a göre yüzde 30 daha fazla paket sattıklarını açıkladı. Şubat ve martta da yüzde 12 daha fazla satış gerçekleştirdikleri bilgisini veren Görgülü, "Büyüme hedefini yüzde 15 olarak planladık ama bunu epey aşacağız. Bu yıl ciro hedefini 1,1 milyar Euro olarak planladık ama ek destinasyon ve iyi giden işler sebebi ile 1,3 milyon Euro'ya çıkabiliriz." diye konuştu.

AVRUPALI TURİST SAYISI ARTIYOR

Avrupa'dan taşınan turist sayısında yüzde 33'lük bir artış yaşadıklarını ifade eden Görgülü, bunda Kuzey Afrika'daki karışıklıkların da etkisinin bulunduğunu söyledi. Görgülü, bu sebeple Türkiye'ye talep artarsa çifte rezervasyon ve misafirlerin başka otellere kaydırılması gibi sıkıntılarla karşılaşılabileceğini hatırlattı. Sadece Mısır'daki halk ayaklanması sebebiyle ülke turizmi 1 ayda 300 milyon dolar kaybetti. Görgülü, bu ülkenin yanında Tunus'un da zayiatı kâra döndürmek için tatil paketi fiyatlarını yarı yarıya indirebileceğini savundu. Daha çok Yunanistan ve İspanya'nın işine yarayan Kuzey Afrika'da ciddi tedbirlerin bilhassa Türkiye'ye gelen Rus turistlerin yönünü çabucak Mısır'a çevirebileceğine dikkat çeken Görgülü, "Ayrıca Antalya'da bir tek Kempinsky uluslararası zincir olarak varken, Mısır'da Four Seasons'tan Intercontinental'e birçok marka bulunuyor. Bu sebeple ülke çabuk toparlanıp bize tekrar rakip olabilir. Zaten hükümet de ciddi teşvik paketleri hazırlıyor." diye konuştu.

Borsa'ya açılma planlarının da devam ettiğini ifade eden Görgülü, şu anda konu ile ilgili danışmanlarının çalıştığını söyledi. 2013 yılına kadar yüzde 90 ihtimalle holdingleşip Borsa'ya açılacaklarını kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim