• BIST 9645.02
  • Altın 2414.11
  • Dolar 32.5972
  • Euro 34.7733
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

SKY Havayolları uçuşları durdurdu

SKY Havayolları uçuşları durdurdu
SKY Havayolları, resmi bir açıklama yaparak yurt dışı operatörünün ekonomik güçlüğe düşmesi nedneiyle uçuşları durdurduğunu bildirdi.

 Kayıgroup’a bağlı, Antalya’da konuşlanmış ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilmiş tarifeli ve tarifesiz yolcu taşıma hakkına sahip SKY Havayolları, tüm uçuşlarını durdurdu. 12 Nisan 2001 tarihinden itibarin hizmet veren şirket, uçuşlarını durdurma nedenini yurtdışı operatörünün ekonomik krizi olarak açıkladı.

Üst üste iki yıl Avrupa’nın en iyi charter şirketi seçilen Sky Airlines’ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Yurt dışı tur operatörümüzün güçlüğe düşmesi ve uçuş bedellerini ödeyememesi nedeniyle uçuşlarımızı, yapacağımız 2’nci bir bilgilendirmeye kadar durdurmuş bulunuyoruz” denildi.

Henüz resmi bir açıklama olmamasına rağmen Kayı Group bünyesindeki GTI Travel’ın 3 Haziran tarihi itibariyle tüm operasyonları durdurmasının ardından grup şirketlerinden Sky Airlines, ikinci bir bildirime kadar tüm uçuşlarını durdurduğunu açıkladı. Şirketin internet sitesi üzerinden yapılan resmi açıklamada, “Yurt dışı tur operatörümüzün güçlüğe düşmesi ve uçuş bedellerini ödeyememesi nedeniyle uçuşlarımızı, yapacağımız 2’nci bir bilgilendirmeye kadar durdurmuş bulunuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadesine yer verildi.

2010 ve 2011 yıllarında üst üste World Travel Awards tarafından Avrupa’nın en iyi charter şirketi seçilen Sky Airlines, 15 Ocak 2011’de yurt içi tarifeli seferlere başlamıştı. Fakat aynı yıl Ağustos ayında aldığı ani kararla iç hatlardan çekilen şirketin 2012’te 16 uçaklık bir filoyla hizmet verdiği belirtilirken bu yıl operasyonlarını 5 uçakla haftada 70 sefere çektiği kaydedildi. Sky Airlines’ın seferlerini durdurmasının, yurt dışı turizm pazarında telafi edilmesi gereken haftada 15 bin kişilik açık meydana geldiği belirtildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim