• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

SKY Havayolları yavaş yavaş eriyor

SKY Havayolları yavaş yavaş eriyor
Türk sivil havacılığının son dönemlerde sıkıntılı günler geçiren şirketlerinden SKY Havayolları, filosundaki bir uçağı daha iade etti. Bir zamanlar 17 uçağa kadar çıkan şirketin kaç uçağı kaldı?

 

Son bir yıldır ciddi ekonomik darboğaza giren SKY Havayolları’nın eski parlak günlerinden eser kalmadı. Bir dönem 17 uçaklık filoya kadar ulaşan ve Türk sivil havacılığında ilk kez Boeing 737-900 tipi uçağı filosuna katmasının yanı sıra aynı zamanda bu uçağı sipariş eden ilk şirket olma özelliklerini elinde bulunduran Avrupa’nın en iyi charter havayolu ödüllü SKY Havayolları, uzun süredir devam eden ekonomik sıkıntıları bir türlü aşamadı. 2010 yılında kısa süreli başarısız iç hat tarifeli operasyonlar sonrası çöküş sürecine giren şirket, bu süreçte personel maaşlarını ödemekte dahi zorlandı. Bugün halen maaş ödemelerinde sorunlar yaşayan SKY Havayolları, birçok çalışanıyla yollarını da ayırmak zorunda kaldı.
 
SKY Havayolları, Antalya’da ihtişamlı genel müdürlük binasını da boşalttı. SKY Havayolları gibi Kayı Grup bünyesinde yer alan Adam&Eve oteli de bu süreçte elden çıkarıldı.
 
Bankalardan kredi bulmakta da büyük güçlük çeken şirket, elindeki uçakları da bir bir filodan çıkardı. Uçakların sahibi olan lessörler, ödeme konusunda yaşanan aksaklıklar sebebiyle uçakları geri aldı. Son olarak, uzun süre Anadolujet’te kiralık olarak uçan TC-SKT kuyruk tescilli Airbus 320-200 tipi uçak da gönderildi. Böylelikle filodaki uçak sayısı 5’e kadar düşmüş oldu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim