• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

SKY tüm çalışanların işine son verdi

SKY tüm çalışanların işine son verdi
SKY Havayolları’nın önceki gün uçuşlarını durdurmasından sonra 56’sı pilot toplam 350 çalışanının tamamıyla yollarını ayırdı.

 

Uzun süredir ekonomik darboğazdan çıkmaya çalışan SKY Havayolları’nın bugün iflas başvurusunda bulunacağı öğrenildi. Kayı grup bünyesindeki GTI ile birlikte SKY Havayolları’nın da zor günler geçirmesi sonrası uçuşların durdurulması ile noktalanan süreçte, bütün çalışanlarla yollar ayrıldı.
 
Dün SKY Havayolları yönetiminin son toplantısından, çalışanlara yönelik ‘başınızın çaresine bakın’ kararı çıktı. Aylardır maaşlarını düzensiz olarak alabilen çalışanların tamamının dün itibariyle çıkışları verildi. Bir yıl önce yaklaşık 750 çalışanı bulunan SKY Havayolları, dün itibariyle kalan 350 çalışanın daha işine son vererek bütün çalışanların şirketle ilişiğini kesti.
 
56 PİLOT İŞSİZ KALDI
 
SKY Havayolları’nda görev yapan pilotlar, işten çıkarılır çıkarılmaz yeni bir iş için arayışlara başladı. İşten çıkarılan 10’u yabancı 30 kaptan  pilot ile biri yabancı 26 ikinci pilotun toplu olarak hareket etme kararı aldıkları, Uçuş İşletme Başkanı Aydın Mungan ile birlikte  havayolu şirketlerine toplu olarak başvuruda bulunacakları öğrenildi. Sektördeki pilot açığı gözönüne bulundurulduğunda işten çıkarılan pilotların kısa sürede iş bulabilecekleri kaydedilirken, diğer alanlardaki çalışanların yaz sezonuna girilmesinden dolayı diğer havayollarının ekiplerini tamamlaması sebebiyle iş bulmakta zorluk çekecekleri bildirildi.
 
Kaynak: AirportHaber 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim