• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Slovak mühendis, uçan otomobil üretti

Slovak mühendis, uçan otomobil üretti
Slovak bir mühendis trafik sıkışıklığı için ilginç bir otomobil üretti. "Uçan otomobil" hem asfalt üzerinde, hem de havada gidebiliyor.

Uçan otomobiliyle eylül ayında halihazırda bir test uçuşu gerçekleştiren Stefan Klein, hibrit taşıtına izin çıkmasını bekliyor. Klein üniversite yıllarından beri geleceğin taşıtını geliştirmeyi hayal ettiğini belirtiyor.

Stefan Klein uçan otomobili için Jules Verne ve Antoine de Saint Exupery'den esinlenmiş. "Uçmak kanımda var" diyen Klein, babasının ve büyük babasının çok hafif uçak kullandığını, pilot lisansını ise ehliyetten önce aldığını kaydediyor.

BMW, Volkswagen ve Audi için "konsept araçlar" geliştiren Stefan Klein, başkent Bratislava'daki Güzel Sanatlar ve Tasarım Yüksekokulu'nda ders veriyor.

Klein'in mavi-beyaz "aeromobili" altı metre uzunluğunda, iki yolcu kapasiteli, tüm benzin istasyonlarında deposu doldurulabilecek ve bir park yeri veya garaja park edilebilecek şekilde tasarlanmış. Havaalanına ulaştığınızda ise tek yapmanız gereken, taşıtın kanatlarını açmak. Taşıt böylece saniyeler içinde uçuşa hazır hale geliyor.

Amerikan havacılık dergisi Flying, Klein'ın aeromobilini "bugüne kadar tasarlanan en güzel ve en iyi hava-otomobili" olarak değerlendirdi.

Klein'ın uçan otomobili havada saatte 200 kilometre hıza ulaşabiliyor ve depo bir kez doldurulduğunda 700 kilometre mesafe kat edebiliyor. Ancak saatte 15 litre yakıt tüketimiyle taşıtın yakıt sarfiyatı oldukça yüksek.

oto2.20140130131526.jpg

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim