• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Snowden: "11 Eylül’ü biliyorduk"

Snowden: "11 Eylül’ü biliyorduk"
ABD’nin istihbarat bilgilerini deşifre eden Edward Snowden, 11 Eylül terör saldırıları öncesinde ABD’nin elinde yeterli istihbarat olduğunu ancak bu konuda herhangi bir girişimde bulunulmadığını öne sürdü.

Rusya’ya iltica eden Amerikalı eski istihbarat teknisyeni Edward Snowden, 11 Eylül 2001 terör saldırılarının öncesinde ABD’nin elinde yeterli istihbaratın bulunduğunu söyledi. NBC Televizyonu, sunucu Brian Williams’ın Edward Snowden ile gerçekleştirdiği dört saatlik söyleşiyi “kesip” sadece bir saatlik program olarak yayınladı.

NBC’nin yayınlamadığı bölümde ise

İddiaya göre kesilen bölümler arasında, Snowden’ın, 11 Eylül günü New York ve Washington’da “El Kaide” tarafından gerçekleştirilen terör saldırılarıyla ilgili görüşleri de yer aldı. Snowden, saldırı öncesinde istihbarat kurumlarının elinde yeterli derecede bilgi bulunduğunu savundu.

Bu durumun, soruşturma yapan “11 Eylül Komisyonu” tarafından da bilindiğini kaydeden Snowden, “Bu adamlar kimdi, en iyi CIA biliyordu. Telefon konuşmalarının kayıtları vardı” dedi. 11 Eylül öncesindeki istihbaratı bir “saman yığını”na benzeten Snowden, “Bizim sorunumuz saman yığınını anlayamamaktı” şeklinde konuştu.

“Boston'da elimizde isimler vardı"

Edward Snowden, tüm telefonları dinleyerek ve tüm e-postaları okuyarak sorunun çözülemeyeceğini, bütün finansal kaynak harcamalarına rağmen Boston Maratonu’na yapılan bombalı saldırıların önlenemediğini söyledi. Snowden, “Halbuki Rus istihbaratı bunların isimlerini bize vermişti” dedi.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim