• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

SOCAR Türkiye'den, 2018'e kadar 20 milyar dolarlık yatırım hedefi

SOCAR Türkiye'den, 2018'e kadar 20 milyar dolarlık yatırım hedefi
SOCAR Türkiye, “Rafineri – Petrokimya – Enerji – Lojistik Entegrasyonu” vizyonu çerçevesinde 2018 yılına kadar 20 milyar dolarlık bir yatırıma imza atarak Türkiye’nin en büyük yatırımcısı olmayı hedefliyor.

Bu doğrultuda temeli 25 Ekim 2011 tarihinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Petkim Yarımadası’nda atılan SOCAR Türkiye Ege Rafinerisi’nin finansmanı için bir araya geldi.

İmza törenine Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız ile Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık’ın huzurunda, Azerbaycan Enerji Bakanı Natıq Aliyev, Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanı Şahin Mustafayev, SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz ve SOFAZ Başkanı Şahmar Mövsümov katıdı.

REEL SEKTÖR TARİHİNDE BİR İLK

İmza töreni sonrasında açıklama yapan SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, " Türkiye reel sektör tarihinin en büyük ve en uzun vadeli proje finansmanı kredi anlaşmasını imzaladık. 5.6 milyar dolara mal olacak rafineri için 3.29 milyar dolar proje finansmanı kredi sağlanırken 2.4 milyar dolarlık kısmı ize özkaynakla karşılanacak dedi."

BABAYİĞİT YATIRIM

Kenan Yavuz ayrıca bu yatırımın Babayiğit bir yatırım olduğunu ve ülkemizin dışa bağlılığını azaltacak bir eser olacağını belirtti.

Rövnag Abdullayev: Türkiye'nin geleceğine inanıyoruz

SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev ise , "Türkiye'nin geleceğine inanıyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim