• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

SOCAR'dan 2,4 milyar TL sermaye artışı

SOCAR'dan 2,4 milyar TL sermaye artışı
Yerli ortağı Turcas ile ortaklığını yeniden yapılandıran Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), 2,4 milyar lira (yaklaşık 1,3 milyar dolar) sermaye artışı yaptı.

SOCAR'dan 2,4 milyar liralık sermaye artışı

Yerli ortağı Turcas ile ortaklığını yeniden yapılandıran Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), 2,4 milyar lira (yaklaşık 1,3 milyar dolar) sermaye artışı yaptı.

Konuya ilişkin yazılı açıklamaya göre, SOCAR&Turcas Enerji AŞ'nin yüzde 25 oranındaki Turcas payını da satın alarak şirket ismini SOCAR Turkey Enerji AŞ olarak tescil ettiren SOCAR, aynı zamanda şirketin ödenmiş sermayesini 200 milyon liradan 2,6 milyar liraya yükseltti.

Petkim'i satın alarak başlattıkları süreci, STAR Rafinerisi yatırımı ile devam ettirdiklerinin belirten SOCAR Türkiye Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO)Kenan Yavuz, Türkiye tarihinin dışarıdan doğrudan yatırım yapan en büyük yatırımcısı olduklarını ifade etti.

Yavuz, şöyle devam etti:

''Portföyümüzde süreçlerini başlattığımız yatırımların toplam tutarı 7 milyar doları aşmış durumdadır. Bu kapsamda özkaynak yeterliliğimizi artırma gereği duyduk ve STEAŞ'ın ödenmiş sermayesini 200 milyon liradan, 2,6 milyar liraya liraya yükselttik.

Petkim Yarımadasında başlattığımız rafineri yatırımımız hızla devam ediyor, altyapı çalışması başladı. Rafineri projemize harcadığımız miktar 100 milyon doları aşmış durumdadır. 2012 ikinci yarısında ihale süreçlerini tamamlamış olacağız. STAR Rafineri AŞ ismi ile yeniden yapılandırdığımız rafineri şirketimizin gerçekleştireceği yatırım tutarı 5 milyar dolar civarında olacak.''

''1 milyar dolara, rafineri ile entegre bir enerji santrali kuracağız''

Rafineri yatırımının yanı sıra Petkim'in kapasitesini büyütücü yatırımlarının de devam ettiğini kaydeden Yavuz, liman ve rüzgar santrali yatırımıyla ilgili hazırlıkları sürdürdüklerini belirtti.

Yavuz, rafineri ile entegre bir enerji santrali kurmayı planladıklarını bildirerek, ''Bu santralin yatırım maliyetinin yaklaşık 1 milyar doların üzerinde olacağını tahmin ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim