• BIST 9770.06
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Şoförlere ciddi eğitim süreci geliyor

Şoförlere ciddi eğitim süreci geliyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, toplu taşım araçlarını kullananların çok ciddi eğitim ve ehliyet alma süreçlerinden geçmesi gerektiğini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, toplu taşım araçlarını kullananların çok ciddi eğitim ve ehliyet alma süreçlerinden geçmesi gerektiğini belirterek, “Bir düzenleme hazırlanması için en azından biz birim olarak gereken her şeyi yapacağız” dedi. Hotar, toplumda zaman zaman bir çılgınlık hali yaşandığını, insanların birbirine sabrının, tahammülünün, hoşgörüsüsünün kalmadığını ya da azaldığını belirtti.

İktidar partisi olarak çözüm önerilerini üretme sorumluluğu taşıdıklarını dile getiren Hotar, bu konuda bazı çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Hotar, şöyle devam etti: “Ama, bu o kadar 78 milyonu hatta uluslararası etkileri de ele alırsak tüm insanlığı ilgilendiren bir konu ki bizim tek başımıza bunu çözmemiz ya da yetmemiz mümkün değil.  Son olayda (Özgecan Aslan cinayeti) da topyekun bir eylem, topyekun bir hareket ve infial görmüş olmak, belki de çözümün başlangıcını çok daha hızlandıracak bir sonuca sebep olacak inşallah. Tabi, o kadar çocuk, genç, insan öldürüldü ki vahşice hem ülkemizde hem dünyada. Hepsine içimiz yandı, hepsinde kısmi gösteriler oldu. Ama Özgecan’ın olayında hepimiz ayaklandık.”

“HÜKÜMET OLARAK POLİTİKAMIZ, İNSANLIĞI
BU TÜR ZARARLARDAN OLABİLDİĞİNCE KORUMAK”
Nükhet Hotar, Özgecan Aslan’ın minübüste son yolcu olarak kaldığını ve sonrasında cinayetin yaşandığını anımsatarak, toplu taşıma araçlarının şoförleri konusunda yeni bir çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. Hotar, “Özellikle bu tür toplu taşım araçlarını kullananların çok ciddi eğitim ve ehliyet alma süreçlerinden geçmesi gerekiyor. Bu akıl sağlığı adına, aileyi araştırma ve çocukluğu adına… Bunun için bir düzenleme hazırlanması için en azından biz birim olarak gereken herşeyi yapacağız” diye konuştu.

“Toplumsal bazda düşünüldüğünde de kontrol edilemeyen bir öfkenin olduğu” değerlendirmesinde bulunan Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle kadın cinayetleri olmak üzere tüm bunların sebebi bu. O halde, bizim Milli Eğitim kurumlarımız başta olmak üzere ilgili sivil toplum kuruluşları, halk eğitimleri, kurs açan herhangi bir yer, mutlaka müfredatına öfke kontrolü eğitimini de almalı. Bir de bunu bir şekilde başlatmamız ve yaygınlaştırmamız lazım. Kadın cinayetlerinde, çocuğa şiddet ve çocuk kaçırmaları gibi vahim olayların faillerine yönelik arşiv taraması da yaptık. Çok büyük bir kısmı o anda ya alkollü ya da madde bağımlısı. Dolayısıyla bu yönde de zaten Hükümet olarak politikamız, gençlerimizi, tüm insanlığı bu tür zararlardan olabildiğince korumak. En azından özendirici olmamak. Bu yönde de belki biraz daha mesafe kat etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.”

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim