• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Şok iddia: "El-Kaide'de Türk pilotu var"

Şok iddia: "El-Kaide'de Türk pilotu var"
Pakistan istihbaratı, Afganistan sınırında konuşlanan El Kaide grubunun içerisinde Türk Hava Kuvvetleri’nde F-16 pilotu olarak görev yapmış bir Türk subayın da bulunduğunu açıkladı.

ŞOK İDDİA: "EL-KAİDE'DE TÜRK PİLOTU VAR"

Dünya, Avrupa pasaportlu militanlar tarafından düzenlenmesi muhtemel bir eylemin paniğini yaşarken Pakistan istihbaratı, Afganistan sınırında konuşlanan El Kaide grubunun içerisinde Türk Hava Kuvvetleri’nde F-16 pilotu olarak görev yapmış bir Türk subayın da bulunduğunu açıkladı.

El-Kaide’nin olası saldırısı nedeniyle diken üzerinde olan Avrupa, eylem paniğini yaşarken Pakistan istihbaratı tarafından Amerikan Associated Press haber ajansına Türkiye’de de tüyleri diken diken edecek bir açıklama yapıldı.

Pakistan İstihbarat Teşkilatı ISI’da görev yapan üst düzey bir görevli, “Afganistan sınırındaki El Kaide kamplarında onlarca Avrupa pasaportuna sahip militan bulunduğunu tespit ettiklerini, bunlardan birinin de daha önce Türk Hava Kuvvetleri’nde F-16 pilotu olarak görev yapan bir Türk olduğunu söyledi. İsmi açıklanmayan yetkili, Afgan sınırında Çeçenler, Özbekler, Araplar ve Türkler’den oluşan bir militan grubu bulunduğunu ve Türk pilot örneğini çok önemsediklerini belirterek “Buradan da anlayacağınız gibi, çok iyi eğitim almış kişiler bile burada El Kaide saflarına katılabiliyor” dedi.

NASIL RADİKALLEŞTİ?

Bu sözler, El Kaide saflarındaki Türk militanlar konusunda yapılmış ilk açıklama değil. Son yıllarda özellikle Almanya’da yaşayan Türkler arasından radikalleşerek Pakistan ve Afganistan’daki Taliban kamplarına katılan onlarca militanın olduğu bilinen bir gerçek. Ancak Türk ordusunun en elit, en disiplinli pozisyonlarından biri olan F-16 pilotluğuna kadar ulaşan bir askerin, bu büyük başarısının ardından ordudan ayrılarak (atılarak ya da kendi isteğiyle) El Kaide saflarına katıldığı bilgisi Pakistan istihbaratını tam anlamıyla şoke etti. Nitekim, özel olarak seçilip yerleştirildiği Hava Harp Okulu’nda Atatürk ilkeleri doğrultusunda eğitilen, ardından milyonlarca dolarlık F-16 kendisine emanet edilecek kadar güvenilen bir askerin radikal İslam’a bulaşmış olması çok düşündürücü bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

TÜRK MİLİTANLAR ARTIYOR

Daha önce El Kaide ve Taliban örgütleri içerisindeki Türk militanları konu alan birçok makale batı basınında yer almıştı. Bunu ilk kez ciddi anlamda dile getiren gazete Amerikan Los Angeles Times oldu. Gazete, geçtiğimiz yıl yayınladığı makalede El Kaide’nin 1000-2000 Türk militandan oluşan bir bölük kurduğunu yazdı. Los Angeles Times, yakalanan El Kaide ve Taliban militanlarının ifadesine dayanarak terör örgütü El Kaide içindeki Türk militan sayısının son dönemde yükselişe geçtiğini ve neredeyse Arap militanların sayısına ulaştığını belirtti.

TÜRKÇE PROPAGANDA

Sebastian Rotella tarafından kaleme alınan yazıda El Kaide’nin Türk teröristler sayesinde değişime uğradığı belirtilerek, “Örgüt daha önce çok az katılım olan Türkiye’den şimdi yoğun bir şekilde militan alıyor” ifadesi kullanıldı. Örgüt de Türkler, Arapça ve Peştu dillerini bilmediği için Türkçe propaganda sitelerine ağırlık vermiş durumda. İsim vermeden konuşan Avrupalı bir antiterör uzmanı “Pakistan’da son yıllarda aşırı sayıda Türklerin terör eğitimi aldığından haberdarız. Çok fazla Türkçe propaganda ile karşılaşıyoruz” diyerek bu bilgiyi doğruladı. Fransa’da yakalanan Tunus asıllı Velid Osmani adlı militanın verdiği bilgilere göre Afganistan-Pakistan bölgesinde ve Özbekistan’daki terör kamplarında konuşlu Türk El Kaide üyelerinin sayısı 1000-2000 düzeyinde. Türkler’in başındaki komutanları da Türk.

TÜRKLER'İN SAYISI 8 BİN

Newsweek dergisine göre 1990’lardan bu yana Türkiye’den Bosna, Çeçenistan, Irak, Afganistan gibi “çatışma bölgelerine” giden Türkler’in sayısı 8 bini buldu.

ABD insansız uçağı, 8 Alman vatandaşı militanı öldürdü.

Pakistan’da insansız uçakla düzenlenen bir saldırıda 8 Alman vatandaşı militan öldü. Reuters’in Pakistan istihbaratı yetkililerine dayandırarak verdiği haberinde, ABD’ye ait olduğu sanılan uçakla düzenlenen füze saldırısında ülkenin kuzeybatısındaki aşiretler bölgesi Kuzey Veziristan’ın Mirali kentinde bir caminin hedef alındığı, saldırıda 8 Alman vatandaşı militanın öldüğü belirtildi. Associtated Press ajansı ise, saldırının Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı’na (CIA) ait pilotsuz uçakla gerçekleştirildiğini ve 5 Alman militanın öldüğünü bildirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim