• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

SolidWorks, Güneş Teknesi'ne sponsor oldu

SolidWorks, Güneş Teknesi'ne sponsor oldu
SolidWorks, İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Teknesi Takımı’na tasarım ve teknoloji sponsoru oldu.

SolidWorks, Güneş Teknesi'ne sponsor oldu

SolidWorks, İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Teknesi Takımı’na tasarım ve teknoloji sponsoru oldu.

Üniversiteler arası dünya güneş enerjili tekne şampiyonası Solarsplash’te bir seferde en fazla ödül alarak yarışma tarihine geçme ve dünya ikinciliği gibi başarılara imza atan İTÜ Güneş Teknesi Takımı, SolidWorks desteği ile Solarsplash 2011’e katılacak. İlk olarak 1994 yılında yapılmaya başlanan Solarsplash Üniversitelerarası Dünya Güneş Enerjili Tekne Şampiyonası bu yıl Kuzey Iowa Üniversitesi’nde gerçekleşiyor. 2008 yılında dünya ikincisi olan ve 10 farklı ödülle yarışma tarihinde bir seferde en fazla ödül alan takımın başarısı kazanan takım, 2011’de liderliği hedefliyor.

Güneş Teknesi Takımı eğitimini pratik bir deneyime dönüştürmek isteyen, bunu yaparken disiplinler arası yeteneklerini ve takım çalışması becerilerini geliştirmek isteyen öğrencilerin önayak olması ile 2004 yılında kuruldu. Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’ne bağlı bir proje ekibi olan takım, bünyesinde gemi inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, kontrol mühendisliği ve endüstriyel tasarım bölümlerinden geleceğin mühendis ve tasarımcılarını barındırıyor. Takım, enerjisini sadece güneşten alan teknelerin yarıştığı Solarsplash Şampiyonası’na ilk kez 2007 yılında “Nusrat” projesi ile katıldı. İlk senesinde dünya 3.’lüğü ve farklı 6 kategoride ödüllerle döndü. 2008 yılında bu kez “Muavenet” teknesi ile katılan takım, dünya ikincisi ve 10 farklı ödülle yarışma tarihinde bir seferde en fazla ödül alan takım oldu. İTÜ Güneş Teknesi Takımı’nın başarılarını devam ettirmek ve ileri taşımak isteyen 2011 Takımı ise yarışma için denenmemiş ve devrimsel nitelikte fikirlerini hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Murat Tüzüm, bu sponsorlukla ilgili olarak; “Takım birinci olacak bir teknoloji üzerine çalışıyor. Bu arkadaşlara SolidWorks olarak destek olma kararı aldık. Bu Türkiye için önemsediğimiz bir olay. Geleceğin mühendislerine ve tasarımcılarına destek olabilmek prensibi ile sosyal sorumluluk projelerini değerlendiriyoruz” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim