• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Solotürk uçağı Bursa'da gösteri gerçekleştirdi

Solotürk uçağı Bursa'da gösteri gerçekleştirdi
Işıklar Askeri Hava Lisesi tarafından Yunuseli Havaalanı'nda düzenlenen 'Işıklar Fest 2014 Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu.

Alanı dolduran binlerce insan, Solotürk F16 gösteri uçağını nefeslerini tutarak izledi. Havada taklalar atarak ilerleyen Solotürk, izleyenlerin yüreğini ağzına getirdi. Dünyaca ünlü akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk'ün gösterisi de nefes kesti. 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Işıklar Askeri Hava Lisesi işbirliğiyle düzenlenen Işıklar Fest, uzay ve havacılık tutkunlarını bir araya getirdi. BTSO’nun Gökmen Projesi ile uzay ve havacılık standı da ziyaretçi akınına uğradı. Programı Vali Münir Karaloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay İshak Dayıoğlu ve binlerce Bursalı izledi. 

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay İshak Dayıoğlu, Işıklar Fest programının bu yıl ikinci kez yapıldığını ve çok önemli gösterilere imza atacağını dile getirdi. Dayıoğlu, "Bu yıl geçmişten farklı olarak savunma sanayi müsteşarlığımızın da desteğini alarak TAİ, TEİ, Havelsan, Aselsan, Roketsan gibi savunma sanayimizin önemli firmaları ile Bursa'da savunma sanayine destek veren firmaları buluşturduk ve stant olarak izleniminize sunduk." diye konuştu. 

Etkinlikte, planörlerden model uçaklara, yarasa adamdan paraşütle atlayışa kadar birçok gösteriye yer verildi. Hava Kuvvetleri paraşütçüleri ise yaralı bir askeri kurtararak büyük bir alkış aldı. Dünyaca ünlü akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, birbirinden ilginç şovları ile beğeni kazandı.

Solotürk için tepeleri doldurdular

Son olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı Solotürk gösteri ekibi muhteşem bir gösteriye imza attı. F16 uçağının yapabileceği tüm manevraları gerçekleştiren Solotürk Pilotu Yüzbaşı Yusuf Kurt, izleyenlerden büyük alkış aldı. Havada taklalar atan Solotürk'ün gösterisi, izleyenleri duygulandırdı. Nefes kesen gösteriyi, Yunuseli Havaalanı'nın etrafındaki tepelerden de vatandaşlar izledi. Çocuklarını alıp yüksek tepelere çıkan Bursalılar, unutulmaz anlar yaşadı. 

Dünyaca ünlü astronot da izledi

Şenliği izleyen Fransız astronot Patrick Baudry, Bursa'nın uzay merkezi olması yönündeki çalışmalar için şunları söyledi: "Bu muhteşem bir proje. Bursa'nın zaten belli başlı altyapısı var. Bu altyapıyı kullanarak daha ileriye gidilebilir. Umuyorum ve inanıyorum ki Türkiye'nin ilk astronotu, kozmonotu da Bursa'dan çıkacaktır."

NASA’da görev yapan Türk Astrofizikçi Umut Yıldız ise "Benim daha çok istediğim şey, özellikle uluslararası bazı organizasyonlar var, Avrupa Uzay Ajansı, NASA, CERN gibi, bu tür organizasyonlara girip, teleskoplar, uzay araçlarını değerlendirip, bunları kendi bilim adamlarımızın bunları kullanılması çok önemli. Biz ülke olarak bunları inşa da edebiliriz. Bursa'daki sanayicilerde bu ışığı gördüm ve bu katkıyı yapmalarını bekliyorum." diye konuştu.

Bursa'ya Uzay Üniversitesi kurulması

Fransa Uluslararası Uzay Üniversitesi'nden Halit Mirahmetoğlu da Uluslararası Uzay Üniversitesi'ni Bursa'ya kazandırmak için BTSO ile çalışacaklarını kaydetti. Mirahmetoğlu, Bursa'da uzay merkezi kurulması konusunda da Bursa sanayisinin ilgili olduğunu, bütçe çalışmalarının da yapıldığını vurguladı. Programın sonunda ise Gripin grubu konser verdi.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim