• BIST 9805.83
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Somali'ye yardım gemisi haftaya kalkacak

Somali'ye yardım gemisi haftaya kalkacak
Türkiye'nin Somali'ye göndereceği acil yardımları taşıyacak 5 bin tonluk gemi gelecek hafta yola çıkacak. Gemide, su sondaj makinesi ile sondaj ekibi de yer alacak.

Somali'ye yardım gemisi haftaya kalkacak

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA)'ndan yapılan açıkamada; TİKA, Diyanet İşleri Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Sabah Gazetesi ve Kızılay tarafından yürütülen yardım faaliyetleri kapsamında hazırlanan acil yardımları taşıyan uçağın bu sabah üçüncü seferini yapmak üzere 40 tonluk yardım kargosuyla birlikte Somali'ye doğru yola çıktığı bildirildi.

Açıklamaya göre, Somali'nin başkenti Mogadişu'ya inecek uçak, gıda yardımı kolileri ile sağlık malzemesi, süt tozu ve bebek maması götürüyor.

Yardımların dağıtımın Mogadişu'daki TİKA ve Kızılay temsilcileri gerçekleştirecek. Türkiye'den toplanan yardımları ulaştırmak üzere, Ankara Mogadişu arasındaki kargo uçağı seferleri devam edecek.

5 BİN TONLUK GEMİ GELECEK HAFTA YOLA ÇIKACAK

Türkiye'nin Somali'ye göndereceği acil yardımları taşıyacak olan 5 bin tonluk gemi ise gelecek hafta yola çıkacak. İçerisinde gıda kolileri, sağlık malzemeleri, çocuk ve bebek bakım malzemeleri bulunan gemide, ayrıca Somali'deki kıtlığın önemli bir boyutu olan susuzluğa da çözüm getirmek üzere TİKA ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliğinde temin edilen bir su sondaj makinesi ile sondaj ekibi de yer alacak. Sondaj ekibi bölgede su kuyusu açma çalışmalarında bulunacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim