• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Sondaj krizine Yunanistan da katılıyor

Sondaj krizine Yunanistan da katılıyor
Güney Kıbrıs'ın doğalgaz sondaj çalışmalarına devam etmesi Türkiye ile Yunanistan arasında gerginlik yarattı.

Sondaj krizine Yunanistan da katılıyor

Habere göre, Amerikan Noble Energy firmasına ait platform doğalgaz sondaj çalışmalarına başlamak üzere Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tek taraflı ilan ettiği Ekonomik Münhasır Bölge içindeki 12. platforma dün gelirken, Atina,Türkiye nezdinde diplomatik girişimde bulunduğunu açıklandı.

Yunanistan Dışişleri Sözcüsü Grigoris Delavekuras, Türkiye’nin,Norveç bandıralı ‘Bergen Surveyor’ gemisinin, başka Türk gemilerin de refakatinde 15 Eylül-15 Kasım tarihleri arasında bilimsel araştırmalar yapacağını ilan ettiği bölgenin, Meis Adası’nın güneyinde Yunan kıta sahanlığını da kapsadığını söyledi.

Delavekuras, Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği’ne “Bölgede Yunan egemenlik haklarını rencide eden her türlü bilimsel araştırmadan uzak kalınması” istemiyle Türk Dışişleri nezdinde girişimde bulunması için talimat verildiğini belirtti. Meis’in hem coğrafi konumu, hem de kıta sahanlığı olup olmadığı Türkiye ile Yunanistan arasındaki anlaşmazlık konuları arasında bulunuyor. Türkiye için Kaş’ın karşısında bulunan bu ada Ege değil, Akdeniz’de ve Ege için yapılan istikşafi görüşmelerin dışında tutuluyor.

Rus denizaltılar iddiası

İddiaya göre Yunanistan bölgedeki Türk donanmasını da yakından takip ediyor. Yunan medyası Türk donanmasının 17 savaş gemisiyle Rodos ve Kaş arasında turladığını ve tatbikat yaptığını belirtti. Yunan medyası, bölgedeki Türk donanmasının 3 firkateyn, 7 korvet ve 7 hücumbottan oluştuğunu ileri sürdü. Yunan internet sitelerinde ise Rusya’nın Rum çıkarlarını korumak üzere bölgeye iki nükleer denizaltı gönderdiği iddia edildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim