• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Sosyal medya özgürlüğü sona eriyor

Sosyal medya özgürlüğü sona eriyor
Gezi direnişinde hükümetin canını yakan twitter ve facebook’u denetleyecek birim kuruldu. 23 milyon lira ödenek ayrıldı.

 

Gezi direnişinde hükümetin canını yakan twitter ve facebook’u denetleyecek birim kuruldu. 23 milyon lira ödenek ayrıldı.
 
Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre sos­yal pay­la­şım si­te­le­rin­de ‘mu­ha­lif-eleş­ti­re­l’ ha­ber ve yo­rum­la­rın önü­ne geç­mek için ‘de­ne­tim bi­ri­mi­’ oluş­tu­rul­du. Baş­ba­kan­lı­ğın, tüm ba­kan­lık­la­ra ver­di­ği ‘sos­yal med­ya ta­ki­bi­’ ta­li­ma­tın­dan son­ra Te­le­ko­mü­ni­kas­yon İle­ti­şim Baş­kan­lı­ğı da de­ne­tim bi­ri­mi ya­pı­lan­ma­sı­na git­ti.
 
TİB İn­ter­net Dai­re Baş­kan­lı­ğı Bi­linç­len­dir­me Mer­ke­zi kur­du. Baş­kan­ve­ki­li Os­man Ni­hat Şen ve BTK 2. Baş­ka­nı Ay­han Bey­do­ğa­n’­ın ko­or­di­nas­yo­nun­da 23 mil­yon öde­nek ay­rı­lan bi­ri­me tam yet­ki­li ola­rak İl­han Eyi­oğ­lu ve Ba­hat­tin Vi­din­li gö­rev­len­di­ril­di. Hız­lı bir şe­kil­de or­ga­ni­ze edi­len bi­rim için An­ka­ra Bal­ga­t’­ta bi­na ki­ra­lan­dı.
 
Ken­di bi­na­sı­nı yap­tı­ran Za­man-Ci­han Ha­ber Ajan­sı­’nın bo­şalt­tı­ğı bi­na Bi­linç­len­dir­me Mer­ke­zi için tu­tul­du. Bi­rim için ele­man ça­lış­ma­sı ya­pı­lı­yor. An­cak Tİ­B’­de­ki kad­ro­lar­da ce­ma­at ya­pı­lan­ma­sı ol­du­ğu­nu dü­şü­nen AK­P’­li­ler, ye­ni bi­rim­de de bu ki­şi­le­rin et­ki­li ol­ma­sın­dan en­di­şe edi­yor. Ye­ni bi­ri­min ça­lış­ma­la­rı için ba­zı fir­ma­lar­la özel söz­leş­me ya­pı­la­cak ve hiz­met alı­mı ya­pı­la­cak. Bi­rim, ya­kın ge­le­cek­te en kri­tik bil­gi top­la­ma mer­ke­zi ola­cak. Sos­yal med­ya ya­kın­dan ta­kip edi­le­cek.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim