• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Söylentisi yetti, fiyatlar doyum noktasına ulaştı

Söylentisi yetti, fiyatlar doyum noktasına ulaştı
İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Odası İkinci Başkanı Nizamettin Aşa, metrobüs söylentisinin Beylikdüzü’ndeki ev fiyatlarını son 2 yıl içinde en az 2’ye katladığını söyledi.

Metrobüs seferlerinin Beylikdüzü’nde konut fiyatları üzerindeki etkisini değerlendirdi.

Bölgede konut fiyatlarının artık doyum noktasına geldiğini belirten Aşa, bundan sonra Beylikdüzü’ndeki fiyatlarda artış beklemediklerini vurguladı.

Aşa, "Beylikdüzü’nde çok fazla arazi kalmadı. Esenyurt’un kuzey tarafında ve Kayabaşı’nda muhtelif araziler var. Buradaki arazilerin fiyatları değişmekle beraber bin - bin 500 dolar civarında seyrediyor. Metrobüs söylentisi Beylikdüzü’ndeki ev fiyatlarını son 2 yıl içinde en az 2’ye katladı. Fiyatlar doyum noktasına ulaştı, merkezi yerlerle aynı seviyeye geldi” diye konuştu.

"Konut fiyatlanmasında bölgesi ve ulaşım arterleri çok önemli"

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER)Başkanı Işık Gökkaya ise bir konutun fiyatlanmasında bölgesinin ve ulaşım arterlerinin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Bireylerin kendilerini kısa sürede merkezi iş alanına götürebilecek arterleri seçtiklerini kaydeden Gökkaya, bu tarz bölgelerde markalı konut projelerinin geliştiğini hatırlattı.

Metrobüsün yaklaşmasının ve faaliyete geçmesinin ciddi anlamda bir artış getireceğini öne süren Gökkaya, şunları söyledi:

"Metrobüs çevre ilçeleri de hareketlendirir. Toplu ulaşımı geliştirirseniz, insanlar şehre biraz daha dışarıdan ama, daha kaliteli yaşam standartlarına sahip projeleri seçecektir. Çünkü merkeze yaklaştıkça fiyatlar artmakta, merkezden uzaklaştıkça fiyatlar daha fazla düşmektedir. Eğer ulaşım kısa sürede gerçekleşebiliyorsa, merkezin dışına talep artacaktır.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim