• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Speechouse’dan şiveden anlayan sistem

Speechouse’dan şiveden anlayan sistem
Çağrı merkezini arayan müşterilerin söylediklerini anlayarak ilgili noktaya bir kerede yönlendiren ‘laftan anlayan sesli cevap sistemi’ni birkaç yıl önce tanıtan gelişmiş ses teknolojileri şirketi Speechouse, başka bir yeniliğe imza attı.

Speechouse’dan şiveden anlayan sistem

Çağrı merkezini arayan müşterilerin söylediklerini anlayarak ilgili noktaya bir kerede yönlendiren ‘laftan anlayan sesli cevap sistemi’ni birkaç yıl önce tanıtan gelişmiş ses teknolojileri şirketi Speechouse, başka bir yeniliğe imza attı.

Şirket, Anadolu’nun farklı bölgelerindeki şiveleri (aksan) anlayan yeni teknoloji geliştirdi. Yeni teknolojinin insanın doğasına daha uygun olduğunu ifade eden Speechouse CEO’su Tarkan Ersubaşı, uygulamanın çağrı merkezlerine zaman ve maliyet tasarrufu sağladığını söyledi.
 
Türkçe, sözcük sayısı bakımından çok zengin bir dil. Kişinin herhangi bir konudaki talebini pek çok farklı şekilde dile getirmesi mümkün. Aynı zamanda Anadolu’nun farklı bölgelerindeki farklı şiveler sebebiyle kelimelerin seslendirilmesinde önemli farklılıklar olabiliyor. Ülke geneline hizmet veren çağrı merkezleri de bu farklılıkları dikkate alarak çalışmak zorunda. Daha önce ‘laftan anlayan sesli cevap sistemini’ geliştiren Speechouse, tüm Türkiye’den çağrı alan sistemin farklı aksanları algılamada yaşadığı sıkıntıyı fark edip bu teknolojiyi bir adım daha ileriye taşıdı.
 
Söz konusu teknolojinin geleneksel ‘sözcük tanıma’ teknolojisinin daha ötesine geçtiğini belirten şirketin CEO’su Ersubaşı, “Bu sistem, uzun yıllardan bu yana kullanımda olan ses ya da sözcük tanıma temelli mevcut sistemlerden farklı olarak, doğal konuşma akışında söylenen talepleri tam olarak anlayabiliyor.” dedi.
 
Tarkan Ersubaşı, yeni eklenen aksan tanıma teknolojisiyle ‘laftan anlayan sesli cevap uygulaması’nın müşteriler, kurumlar ve çağrı merkezleri için birçok avantajı beraberinde getirdiğini belirterek, “Çağrıların yaklaşık 20 saniye gibi kısa sürede doğru noktaya yönlendirilmesi müşteri memnuniyetini artıran bir etken olurken, müşteri temsilcileri arasındaki aktarımların azalması çağrı merkezinin verimliliğini artırıyor. Ayrıca geleneksel sistemlerdeki yapı sebebiyle sisteme dâhil edilemeyen pek çok işlem seçeneği bu yeni teknoloji sayesinde sesli cevap sistemi hizmet yelpazesine firma müşterilerine vakit kaybettirmeden eklenebiliyor.” şeklinde konuştu.
 
Tüm bunlara ek olarak, yeni sistemin kaynak kullanımını ve maliyetleri düşürdüğünü kaydeden Ersubaşı, çağrı merkezlerinin müşteri temsilcisi kaynaklarını çok daha yüksek gelir getirecek işler için kullanarak farklı alanlara yönlenebileceğini ve kullandıkları kaynağın geri dönüşünü artırabileceklerini dile getirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim