• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

SPK'ya 1 milyar 468 milyonluk başvuru

SPK'ya 1 milyar 468 milyonluk başvuru
Finansbank 1 milyar 363 milyon 800 bin liralık tahvil ihracı; Alternatifbank da 150 milyon liralık banka bonosu ihracı gerçekleştirmek amacıyla SPK başvuru yaptı.

 

SPK Haftalık Bülteni'ne göre, Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon Fabrikaları AŞ 50 milyon liralık finan bonosu, Alternatifbank AŞ 150 milyon liralık banka bonosu, Finansbank AŞ de 1 milyar 363 milyon 800 bin liralık tahvil ihracı için Kurul'a başvurdu. Finansbank, yurtdışında yerleşik kişi ve kurumlara satılması planlanan tahvillerin talep edilen azami ihraç tutarını 750 milyon dolar olarak belirledi.
 
Gedik Yatırım Ortaklığı AŞ, Gedik Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Ceylan Yatırım Holding AŞ Kayıtlı Sermaye Sistemi Tavanını yükseltmek; Bonfilet Et Sanayi ve Ticaret AŞ halka açılmak amacıyla kayıtlı sermaye sistemine geçmek; Finans Yatırım Menkul Değerler AŞ Özel Sektör ve Kamu SGMK B Tipi Değişken Fonu, Yatırım Fonu Katılma Payı ihracı amacıyla Kurul'a müracaat etti.
 
Menderes Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ 25 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı; Kent Faktoring AŞ de 60 milyon liralık tahvil/bono ihracı için SPK'ya başvuru yaptı.
 
Avivasa Emeklilik ve Hayat AŞ'nin 800 milyon lira tutarındaki ''Avivasa Emeklilik ve Hayat AŞ Büyüme Amaçlı Esnek Emeklilik Yatırım Fonu'' ile Garanti Emeklilik ve Hayat AŞ'nin 100 milyon liralık ''Garanti Emeklilik ve Hayat AŞ Kamu ve Özel Sektör Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu'' katılma payları kayda alındı.
 
-Yeni faaliyet izinleri-
 
Global Menkul Değerler AŞ'nin, her biri 500 milyon lira başlangıç tutarlı ''Global Menkul Değerler AŞ A Tipi Şemsiye Fonu''nun ve ''Global Menkul Değerler AŞ B Tipi Şemsiye Fonu''nun kuruluşuna izin verilmesi ve fonların katılma paylarının kayda alınmasına ilişkin talebi olumlu karşılandı.
 
Oyak Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin, kaldıraçlı alım satım işlemleri faaliyet yetki belgesi alma talebi uygun bulundu.
 
Saxo Capital Markets Menkul Değerler AŞ tarafından (eski ticaret unvanı ile Değer Menkul Değerler AŞ) alım satıma aracılık yetki belgesi, kaldıraçlı alım satım işlemleri faaliyet yetki belgesi alma, yurt dışı piyasalarda menkul kıymetler ve diğer sermaye piyasası araçları ile yurt dışı piyasalarda işlem gören türev araçların alım satımına aracılık faaliyetinde bulunma ve kredili alım, açığa satış ve ödünç alma ve verme işlemlerini gerçekleştirme kapsamında yeniden faaliyete geçme başvurusuna izin verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verildi.
 
-İdari Para Cezaları-
 
Kurumsal Yönetim İlkelerine uymadığı halde, bu durumu gerekçesiyle birlikte 2011 yılı Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Raporu ile kamuya açıklamayıp, 2011 yılı Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Raporu'nda söz konusu ilkelere uyduğunu açıklayan Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında, benzer düzenlemelere uyum konusunda daha önce Kurul Karar Organı'nın 17 Şubat 2011 tarihli kararıyla uyarılmış olduğu da dikkate alınarak, 18 bin 492 lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.
 
Ayborsa Menkul Değerler Ticareti AŞ'nin ortaklık yapısındaki değişiklik de Kurul kayıtlarına alındı.
 
-Diğer başvurular-
 
Asya Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı AŞ'nin menkul kıymetler yatırım ortaklığı statüsünden çıkılması kapsamında esas sözleşmesinde çeşitli değişiklikler yapılarak faaliyet konusunun ve faaliyet konusu değişikliğine paralel olarak ticaret unvanının ''Artı Yatırım Holding AŞ'' olarak değiştirilmesi talebine ilişkin olarak; şirketin yatırım ortaklığı statüsünden çıkarılması ve esas sözleşmesinin menkul kıymetler yatırım ortaklığı faaliyetini kapsamayacak şekilde tadiline onay verilmesi talebi olumlu karşılandı.
 
Esas sözleşme değişikliklerinin genel kurulda onaylanarak tescil edilmesi durumunda şirketin portföy işletmeciliği yetki belgesinin iptal edilmesine, pay sahiplerinin ayrıntılı olarak bilgilendirilmelerini teminen dönüşüm raporunun ve genel kurula katılıp dönüşüme ilişkin esas sözleşme değişikliklerine olumlu oy kullanan ortaklar dışındaki tüm ortakların sahip oldukları payların 1,0074 TL üzerinden satın alınmasına ilişkin süreçle ilgili bilgileri içeren bilgi formunun genel kurul toplantısından önceki 15 gün boyunca yapılacak özel durum açıklaması ile yatırımcılara duyurulması gerektiği hususunda da şirketin bilgilendirilmesine karar verildi.
 
Lüks Kadife Ticaret ve Sanayii AŞ'nin, aktifinde kayıtlı bazı gayrimenkuller ile bu gayrimenkuller üzerinde bulunan yapı, ekipman, demirbaşlar ve yapılar üzerinde bütünlük arz eden tüm teferruatlar ile birlikte 30 Nisan 2012 tarihi itibariyle net mukayyet değerleri üzerinden kısmi bölünme yönetimiyle Lüks Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım AŞ'ye artırılacak sermayesini temsil eden iştirak hisseleri karşılığı olmak üzere ayni sermaye olarak konması suretiyle gerçekleştirilecek kısmi bölünme işlemine izin verilmesi talebi olumlu karşılandı.
 
-İşbir Holding AŞ payları İMKB Serbest İşlem Platformunda işleme açılacak-
 
İşbir Holding AŞ'nin, paylarının İMKB Serbest İşlem Platformunda (SİP) işlem görmesi amacıyla hazırlanan duyuru formu onaylandı.
 
Buna göre, Kurul tarafından onaylanmış duyuru formunun Kurul onayını takip eden 10 iş günü içinde KAP'ta ilan edilmesi gerekiyor. Şirket payları, anılan duyuruyu takiben, İMKB yönetim kurulu kararı gerekmeksizin KAP'ta İMKB tarafından yapılacak işleme başlama duyurusunu takip eden 5'inci iş günü işleme açılacak.
 
Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ'nin, yaptığı 15 milyon 296 bin 167,93 lira nominal değerli pay alımı ile Makina Takım Endüstrisi AŞ'nin sermayesinde yüzde 30,59 oranında paya sahip olması sonrasında şirketin diğer ortaklarının paylarını satın almak üzere Kurula yaptığı isteğe bağlı çağrı başvurusunun, 1 TL nominal değerli hisse başına çağrı fiyatının şirketin kendi talebi çerçevesinde asgari olarak 1,15 TL olarak belirlenmesi suretiyle olumlu karşılanmasına karar verildi.
 
SPK, Yenice Gıda Sanayi AŞ'nin, 2011 yılı finansal tablolarına ilişkin bağımsız denetim yükümlülüğünden muafiyet talebini de olumlu karşıladı.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim