• BIST 9524.59
  • Altın 2484.08
  • Dolar 32.5023
  • Euro 34.683
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Splendida, 22 Şubat'ta İzmir'e gelecek

Splendida, 22 Şubat'ta İzmir'e gelecek
Mısır'daki çatışma ortamından dolayı MSC şirketinin bir kruvaziyer gemisinin Cenova- İskenderiye seferini, Cenova-İzmir'e dönüştürdü.

MSC Splendida, 22 Şubat'ta İzmir'e gelecek

Mısır'daki çatışma ortamından dolayı MSC şirketinin bir kruvaziyer gemisinin Cenova- İskenderiye seferini, Cenova-İzmir'e dönüştürdü.

İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara yaptığı açıklamada, İtalya'nın Cenova Limanı'ndan Mısır'ın İskenderiye Limanı'na sefer düzenleyen MSC şirketinin en büyük kruvaziyer gemilerinden MSC Splendida'nın, bu yıl Cenova-İzmir arasında 5 sefer yapacağını belirtti.

Bu hafta içinde yaklaşık 3 bin 500 yolcu ve 1000'in üzerinde personelle İzmir Alsancak Limanı'na ilk kez yanaşan MSC Splendida'nın, rotasını Mısır'dan İzmir'e çevirmesinin kenti, Akdeniz bölgesinin “en güvenli liman” haline dönüştüreceğini ifade eden Kara, şunları kaydetti:

“Geçen yıl kruvaziyer gemilerle 163 seferde 350 bin kişi İzmir'e gelmişti. Bu yıl 255 kruvaziyer seferinde yaklaşık 550 bin turistin kentimize geleceğini tahmin ediyoruz. MSC Splendida, ortalama 4-5 bin kişiyle sefer yapıyor. Kruvaziyer turizmin İzmir'de gelişmesi, yolcu sayısının artması esnafımızı sevindirdiği gibi İzmir'in dünyadaki tanıtımına da önemli katkı sağlayacaktır. Gemilerden inen turistlerin bir bölümü, tur otobüsleri ile Efes, Meryemana'ya giderken, kalanlarda kent için tur otobüsleri, taksi ve faytonlarla gezecek. Tarihi mekanları ziyaret edecek, alışveriş yapacak. MSC Splendida'nın İzmir'e ikinci seferi 22 Şubat'ta olacak.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim