• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Star Alliance büyümeye devam ediyor

Star Alliance büyümeye devam ediyor
THY'nin de üyesi olduğu havayolu şirketleri birliği Star Alliance, genişleme planları çerçevesinde Latin Amerikan havayolu şirketleri Avianca-Taca ve Copa'yı da birliğe dahil etti.

STAR ALLIANCE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

THY'nin de üyesi olduğu havayolu şirketleri birliği Star Alliance, genişleme planları çerçevesinde Latin Amerikan havayolu şirketleri Avianca-Taca ve Copa'yı da birliğe dahil etti. Böylece, birliğin Latin Amerika'da da elini güçlendirdiği belirtiliyor.

Star Alliance, Latin Amerika’da iki şirketi daha bünyesine kattı.

Star Alliance çatısı altına giren Copa Airlines ve bünyesindeki Copa Airlines Colombia 25 ülkede 52 noktaya uçuyor. Ana operasyon merkezleri (hub) Panama City ve Bogota’da olan Copa, 12 yıldır Continental ve United havayolları ile de koordineli çalışıyor.

Star Alliance şemsiyesi altına yeni giren bir diğer Latin Amerikan havayolu şirketi ise Avianca-Taca. Ekim 2009’da birleşen Avianca ve Taca şirketleri Bogota, San Salvador, Lima ve San Jose (Kosta Rika)’dan seferler düzenliyor. Şirketin, bir çok küçük havayolu şirketini de almasından sonra filosundaki uçak sayısı 150’ye yükselmişti.

Star Alliance’ın Latin Amerika’daki genişleme planlarının bundan sonra da süreceği belirtiliyor. 2010 Mayıs’ında birliğe katılan Brezilyalı TAM’ın bir diğer Latin Amerikan şirketi LAN ile birleşme planları ise soru işaretleri doğurdu. LAN’ın bir diğer havayolu birliği Oneworld’e üye oluşu, Star Alliance’ın bölgedeki genişleme planlarını tehlikeye atıyor. TAM ve LAN birleşmesinin ardından yeni yapılanmanın Oneworld şemsiyesi altında faaliyetlerini sürdüreceği daha büyük bir olasılık olarak görülürken, Star Alliance’ın Brezilya’daki pazar lideri TAM’ı bünyesinde tutmak için savaşacağı ifade ediliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim