• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

Star Trek filmi gerçek olabilir mi?

Star Trek filmi gerçek olabilir mi?
Star Trek filminde kocaman bir uzay gemisinin yok olduğunu izlemişsinizdir. Peki önümüzdeki 50 yıl içinde bu gerçek hayatta da olabilir mi?

Star Trek gerçek olacak mı?

Star Trek filminde kocaman bir uzay gemisinin yok olduğunu izlemişsinizdir. Peki önümüzdeki 50 yıl içinde bu gerçek hayatta da olabilir mi?

BBC Focus dergisinde yer alan habere göre, görünmezliği başaran inanılmaz yaklaşımlar bir gün gerçek olabilir. Herbert George Wells isimli yazarın "Görünmez Adam" kitabındaki insanı görünmez yapan görünmezlik iksiri, biyolojik hücrelerin içini görmek için kullanılmıştı. Star Trek'te olduğu gibi büyük bir uzay gemisini gizleyebilen teknoloji kuramsal olarak mümkün olabilir. Gelecekte, görünmezlik bilimi ışığın yönlendirilmesine izin verebilir ve nesneler bir anlık kaybolabilir. Bu şeylerin tam olarak ne zaman gerçekleşeceği bilinmiyor. Bunu zamana bırakmak gerekiyor.

Star Trek'te Romulan isimli ırk, 23. yüzyıl teknolojisi tümüyle görünmez cihaz geliştirdi. Şovu yapan kişiler, cihazın ışınları bir obje etrafında kıvırarak cihazın nasıl çalıştığını açıklamak için yerçekimi kanununa başvurdu.

Biz zaten Einstein'ın "Genel görelilik" teorisinde yerçekiminin ışığı kıvırdığını görmüştük. Her şeyden önce bir çekim kuramıdır. Ama uzayın eğriliğinden ileri gelen bir çekim. Uzay, zamanı da içine alan bir dört boyutludur ve yoğun kütle tarafından bükülmüş, eğrilmiştir. Işığın doğrusal yolla yayılmadığını, Güneş gibi büyük kütleli yıldızların çevresinden geçerken büküldüğünü gördük.

Ancak Slow Light: Invisibility, Teleportation And Other Mysteries of Light isimli kitabın yazarı, uzman fizikçi Prof. Dr. Sidney Perkowitz, ışık ışınlarını da içeren diğer nesnelerin bu çarpık boşluğun içinde hareket ettiğinde nesnelerin yolunun da kıvrıldığını söylüyor. Gerçekte, 1919 yılında genel izafiyet için ilk kanıtların bazıları gözlemdi. Fakat bu kıvrılma derecesi miniciktir. Saklanmak amacıyla ışık ışınlarını uzay gemisinin etrafında çekmek için akıl alamayacak kadar büyük kütle gerektirir" dedi.

Kuantum teorisi bunun çözümünü içerebilir. Onlarca yıldır fizikçiler Kuantum yerçekimi teorisiyle mücadele ettiler. Belki, Romulans ırkı bu parçacıkların yapay olarak nasıl üretileceğini gösterebilirler.

 www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim