• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Starpet'te kaliteli benzin cep yakmıyor

Starpet'te kaliteli benzin cep yakmıyor
EPDK’nın 18 Eylül intifa süreci, akaryakıt sektöründe kaliteli petrolü uygun fiyatla satmanın yolunu açtı.

STARPET’TE KALİTELİ BENZİN CEP YAKMIYOR

EPDK’nın 18 Eylül intifa süreci, akaryakıt sektöründe kaliteli petrolü uygun fiyatla satmanın yolunu açtı.

İstikrarlı bir büyüme ile pazar payını genişletmeyi hedefleyen Starpet, her ilde uyguladığı indirim kampanyaları ile dağıtım şirketlerinin aldıkları yüksek kar oranlarından feragat ederek, kar oranlarını yüzde 2-3’lere çekti. Starpet, yüzde 7-8’lik payı ise tüketiciye indirim olarak yansıtıyor. Starpet’in uyguladığı kampanyalar bayram boyunca da tüketicilerin cebine olumlu yansıdı. Kaliteli benzini uygun fiyata alan tüketicilerin uğrak istasyonları haline gelen Starpet’te bayram boyunca satışlar 10 kat arttı. Normal günlerde 300 ila 500 arasında değişen araç trafiği 1000-1500’lere ulaştı.

Yaptığı akaryakıt indirimleri ile adından sıkça söz ettiren Starpet, bu kampanyalarına önümüzdeki dönemde de hız kesmeden devam edeceğinin müjdesini veriyor. EPDK’nın düzenlemeleri ile birlikte bazı akaryakıt dağıtım şirketlerinin kar oranlarının yüzde 2-3’lere çekilmiş olması tüketicilerin cebine olumlu yansıdı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Starpet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalin, “Biz, devletin öngördüğü rakam neyse bundan yüzde iki-üç kar alıyoruz, yüzde altıyı da halkın menfaati için indirim olarak uyguluyoruz, söz konusu indirimler tüketicinin çıkarınadır. Tüketiciler bu konuda içlerini rahat tutsunlar, Starpet’te ‘indirimli akaryakıt, kaliteli akaryakıt’tır. Bugün Starpet dahil tüm akaryakıt dağıtım şirketleri EPDK kontrolünde akaryakıtları TÜPRAŞ’tan alırlar ve dağıtımları kendilerinin kar oranlarını hesaplayarak gerçekleştirirler. Biz bu iş için yeterli olan yüzde 2-3’lük kar oranları ile çalışıyor ve diğer kısmı ise tüketiciye indirim olarak yansıtıyoruz” dedi.

Özel günlerde özel indirimler Starpet’te

Murat Okalin, indirim kampanyalarının tüketiciler tarafından çok büyük ilgiyle karşılandığının altını çiziyor ve kampanyaların sürekli hale gelmesinde tüketicilerin teşviklerinin etkili olduğunu belirtiyor. Önümüzdeki günlerde de kampanyalarla ilgili yeni projelerinin süreceğinin altını çizen Okalin, “Halihazırda devam eden ayda bir kerelik kampanyalarımız müşterilerimiz istekleri doğrultusunda sürecek. Ayrıca özel günlerdeki özel kampanyalarımız yine olacak” dedi. Bayramda yaptıkları indirimlerle birlikte satışların 10 kat arttığına ve araç trafiğinin de 300- 500’lerden 1000- 1500’lere çıktığını hatırlatan Okalin, akaryakıt alanında yüzde 7-8 oranındaki indirimlerin normal olduğunu ifade etti. Okalin, indirimli yakıtın kaliteli de olabileceğini tüketiciye gösterdiklerini ve piyasada önemli rol oynayan hükümet, EPDK, Dağıtım Firmaları ve Rekabet Kurumu gibi aktörlerin aldıkları kararlarda, akaryakıt tüketicilerinin menfaatlerini kollaması gerektiğini vurguluyor.

Starpet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalin: “18 Eylül intifa sürecinden sonra alınan kararlar bayiler lehine olmuştur. Tüm bu düzenlemeler tüketiciye olumlu yansıdı. Birçok ilde farklı dağıtım firmaları adı altında indirimler yapılmaya başlandı. Bu dönemde bizim de çok önemli kazanımlarımız oldu ve bu kazanımları tüketicilerimizle indirim olarak paylaştık” dedi

Murat Okalin, Türk sermayeli bir şirket olduklarını vurgulayarak yoğun ilgi gören indirim kampanyalarıyla ilgili olarak şu açıklamayı da yapıyor: “Kayseri, Konya, Mersin, Kocaeli ve İstanbul’u pilot iller olarak görüyoruz. Buralarda belli günlerde indirim kampanyaları gerçekleştiriyoruz. Böylece, bilinçli bir tüketici toplumu oluşturmayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken, kalitemizden asla ödün vermiyoruz ve denetim araçlarımızla bayilerimizi sürekli kontrol ediyoruz.”

Starpet, bayilere en düşük maliyetli hizmeti vermek için kendi nakliye şirketini kullanıyor. Murat Okalin bu uygulama ile ilgili olarak da şu açıklamayı yapıyor: “Bölgelerin ağırlığına göre araçlar tahsis ettik. Sektöre otomasyon hizmeti de vermek istedik ve bununla ilgili Startech şirketimizi de kurduk. Bu şirketle akaryakıt istasyonları arasında otomasyonu sağladık.” Starpet bu uygulamasıyla hem bayileri için daha düşük maliyetler hedefliyor, hem de tüketiciler için daha uygun fiyata kaliteli yakıta ulaşma imkanı sunuyor.

starpet2.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim