• BIST 9708.23
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Stefan Jacoby, kısmi felç geçirdi

Stefan Jacoby, kısmi felç geçirdi
Batma noktasına gelen İsveçli Volvo’yu 2 yılda dünyanın en hızlı büyüyen lüks otomobil markası yapan Stefan Jacoby, kısmi felç geçirdi.

 

Krizlere rağmen yenilikçi stratejilerle İsveçli markayı her yıl yüzde 20’den fazla büyüten ve otomotivin ‘Apple’ı olma hedefi koyan Jacoby’nin sadece sağ kolu ve ayağını oynatabildiği belirtilirken, görevini dondurduğu açıklandı.
 
Çinli Geely Holding’in 2010 yılında 1.8 milyar dolara satın almasının ardından Volvo’nun başına geçen ve İsveçli markayı 2 yılda dünyanın en fazla büyüyen lüks otomobil markası yapan Stefan Jacoby, kısmi felç geçirdi. 2011 yılında ‘Yılın En Etkili İşadamı’ seçilen ve Volvo’yu her yıl uluslararası ekonomik krizlere rağmen yüzde 20’den fazla büyüten Jacoby, kısmı felç geçirdiği için görevine devam edemeyeceğini ve bir süreliğine dondurduğunu çıkladı. Otomotiv dünyasının ‘Apple’ı olma hedefi koyan Jacoby’nin geçirdiği bu rahatsızlık hayallerini yarım kalmasını sebep olurken, otomotiv dünyasında ‘Volvo’ya felç indi’ yorumlarına sebep oldu.
 
İstirahat ve egzersiz dönemi
 
Volvo’dan yapılan açıklamada, hızlı bir şekilde tıbbi gözetim altına giren Jacoby’nin iyileşme sürecinin başladığı belirtildi.  Yatırımcılarını ve çalışanlarını çok etkilememek için ‘Hafif bir rahatsızlık geçirdim’ diye açıklama yapan Stefan Jacoby şunları söyledi: “İyileşme sürecindeyim ve mümkün olan en kısa sürede işime geri dönebilmek için istirahat ve egzersiz dönemine odaklanmış durumdayım. Volvo Car Corporation Yönetim Kurulu ve üst düzey yöneticileri ile sürekli temas halindeyim.” Volvo Car Corporation CFO’su Oca Gurander, Stefan Jacoby’nin izinde olduğu sürece CEO vekili olarak görev yapacak.
 
2011 tarihi yıl oldu
 
2010 yılında 1.8 milyar dolara Çinli Zhejiang Geely Holding Group bünyesine katılan ve Stefan Jacoby’nin önderliğinde hızlı bir büyüme sürecine giren Volvo Car Corporation, yeni marka stratejisi ve birbiri ardına güncellediği modelleriyle 2011 yılını tarihinin en iyi üçüncü satış hacmiyle kapattı. 2012’nin ilk yarısında da yükselişini sürdüren Volvo’nun 2020 hedefi, global satış rakamını 800 bin adede ulaştırmak. Jacoby, kısa sürede markanın yeni stratejisini belirlerken, ürün gamının güncellenmesi ve yeni modellerin eklenmesiyle önemli bir büyüme sürecine girildi.
 
Jacoby 2 yılda neler yaptı
 
-Yeni marka stratejisi “Sizin için Tasarlandı” olarak belirlendi.
-Yeni Volvo S60 ve V60 tanıtıldı.
-Birçok modelde City Safety-Şehirde Güvenlik gibi öncü teknolojilere yer verildi
-2011’de tarihin en iyi üçüncü satış başarısı elde edildi.
-Volvo C30 Electric ile tamamen elektrikli bir model yaratıldı.
-Elektrifikasyon stratejisine bağlı olarak Volvo V60 Plug-in Hybrid ve XC60 Plug-in Hybrid geliştirildi.
-Volvo, 2011 yılında Avrupa’da egzoz emisyonlarını en çok düşüren marka unvanını kazandı.
-2011 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Concept Universe, Şanghay Otomobil Fuarı’nda ise Concept Universe gösterilerek, markanın yeni üst sınıf otomobil vizyonu hakkında bilgi verildi.
-SARTRE yol treni projesine imza atıldı.
-2020 yılı itibarıyla yeni bir Volvo otomobilin içerisindeki hiç kimsenin ölmemesi gibi önemli bir hedef belirlendi.
-Volvo’nun ilk beş kapılı lüks hatchback’i V40 lanse edildi.
-Volvo V40, Euro NCAP’ten şimdiye kadar elde edilen en yüksek skorla beş yıldı alarak rekor kırdı.
-Volvo Car Corporation, yeni V40 ile birlikte otomotiv endüstrisinde bir ilk olan ‘Yaya hava yastığı’ teknolojisini geliştirdi.
-V40’ın Cross Country ve R-Design modelleri, Paris Otomobil Fuarı’nda gösterime hazırlanıyor.
2020 hedefi 800 bin adet
 
2011 yılında 449 bin 255 otomobil satarak bir önceki yıla oranla satış hacmini yüzde 20.3 artıran Volvo Car Corporation, bu sonuçla birlikte tarihinin en iyi üçüncü satış başarısını da yakalamış oldu. 2012 yılının ilk sekiz ayı sonunda global olarak 276 bin 608 adet satış gerçekleştiren VCC’nin hiç kuşkusuz en önemli modeli ise 2011’de olduğu gibi 2012’de de zirvede yer alan XC60’tı. Volvo XC60, 2012’nin ilk sekiz ayı sonunda 68 bin 115 adet satılırken, 2011’in aynı dönemine oranla yüzde 6.3 oranında bir artışa imza attı. Yeni Volvo V40 ise satışa sunulmasının hemen ardından 2806 adet satılarak ne kadar iddialı olduğunu ispatladı.
 
22 yıl VW’de çalıştı
 
1958 yılında Almanya’da doğan Stefan Jacoby üniversiteden sonra iş hayatına 1985 yılında Volkswagen Grubu’nda başladı. 2001 yılına kadar Volkswagen’de pazarlamadan, ihracata, satıştan planlamaya kadar bir çok görevde çalıştıktan sonra Japon Mitsubishi’nin Avrupa Başkanı ve CEO’su oldu. 2004 yılında Volkswagen’e Başkan Yardımcısı olarak dönen Jacoby, 2007 yılında ise Volkswagen’in büyüyen Amerikan pazarında Başkanı ve CEO’su oldu. Jacoby, 2010 yılında Çinli Geely’nin satın almasının ardından Volvo’nun Dünya Başkanı ve CEO’su oldu.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim