• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Steve Jobs'un yatı Venüs'e haciz geldi!

Steve Jobs'un yatı Venüs'e haciz geldi!
Apple'ın efsanevi CEO'su Steve Jobs'un yatına haciz geldi. Yatın tasarımında imzası bulunan Philippe Starck kendisine söz verilen parayı alamadığını belirterek yata haciz koydurdu

 

Apple'ın efsanevi CEO'su Steve Jobs'un yatına haciz geldi. Yatın tasarımında imzası bulunan Philippe Starck kendisine söz verilen parayı alamadığını belirterek yata haciz koydurdu

ABD'li teknoloji devi Apple'ın efsanevi CEO'su Steve Jobs'un ölmeden önceki son tasarımları arasında sayılan 80 metrelik yata haciz geldi. Steve Jobs, Venus adlı yatın çizimi için ünlü Fransız tasarımcı Philippe Starck'la anlaştı ancak tasarım sürecine kendisi de dahil oldu. Yat için çok hevesli olan Jobs geçen yıl ekimde hayatını kaybetti. Yat ise ölümünün bir yıl ardından bu yıl ekim sonunda denize indirildi. Yatın denize inişi sırasında Jobs'ın eşi Laurene Jobs ve 3 çocuğu hazır bulundu.

Yapımı 105 milyon euro'ya mal olan yatla ilgili dün ilginç bir gelişme yaşandı. Tasarımcı Philippe Starck yatla ilgili çalışmaları için kendisine söz verilen paranın tamamını alamadığı iddiasıyla mahkemeye başvurarak Amsterdam'da demirli yata haciz getirdi.

Starck'ın avukatı, müvekkiline 9 milyon euro ödeme sözü verildiğini, ancak bu paranın 6 milyon euro'sunu alabildiğini söyledi.

3 milyon euronun peşinde

Kalan 3 milyon euro'yla ilgili iddialar yasal bir çözüme kavuşana kadar yat Amsterdam'dan hareket edemeyecek. Yat 8 Aralık'tan bu yana Amsterdam Limanı'nda bulunuyor. Konuya yakın isimler Jobs ve Starck'ın yatla ilgili 2007 yılından bu yana görüş alışverişinde bulunduğunu, karşılıklı duydukları güvenden dolayı çok ayrıntılı bir kontrat yapmadıklarını dile getirdi. Hollandalı Feadship tersanesince inşa edilen Venus, 7 adet Apple iMac bilgisayar tarafından yönetiliyor.

Alüminyum ve camla yapıldı

Apple'ın akıllı cep telefonu iPhone'a benzer bir şekilde hafif alüminyum ve cam kullanılarak inşa edilen yatın Steve Jobs'ın son şaheseri olduğu yorumu yapılıyor. Jobs kanserle mücadelesi sırasında hayat hikâyesini yazan Walter Isaacson'a, "Ölüp eşime yarım bir tekne bırakabileceğimin farkındayım. Ama tekneyle uğraşmalıyım. Yoksa öleceğimi kabullenmiş olurum" demişti. Yatın özel tasarlanan 3 metrelik camları güneş ışığından mümkün olduğunca yararlanmayı sağlıyor.

jobs.20121222095756.jpg

jobs1.20121222095809.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim