• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

STV'nin hayali uçak kazasına ceza istendi

STV'nin hayali uçak kazasına ceza istendi
STV’de bir Türk savaş uçağının Suriye sınırında düştüğü, son dakika gelişmesi olarak verildi. Ancak haberin, reytingi arttırmaya yönelik ve gerçek dışı olduğu anlaşıldı.

 

Samanyolu TV’de, Suriye sınırında bir Türk savaş uçağının düştüğü yolunda verilen ‘’Son Dakika’’ haberinin gerçek dışı ve  ‘’Şefkat Tepe’’ adlı dizinin reytingini arttırmaya yönelik olduğu belirlendi.
 
RTÜK toplantısında, STV’de 24 Kasım 2012 günü yayınlanan ‘’Şevkat Tepe’’ adlı dizinin, yeni bölümüne ilişkin jenerik ele alındı. Jenerikte, Samanyolu TV’de ana haberleri sunan Burcu Şentürk adlı spiker ‘’ Son Dakika’’ logosu ile ekrana geldi ve ’Üzücü bir son dakika haberini veriyoruz. Sınır ötesine hava akını düzenleyen bir uçağımızla irtibat kesildi. Suriye sınırında düştüğü sanılan uçaktaki pilotlarımızın hayatlarından endişe ediliyor. Ayrıntıları an be an paylaşmaya devam edeceğiz." dedi.
 
‘’Son Dakika’’ haberinin dizinin tanıtım jeneriğinden bir bölüm olduğu ilerleyen dakikalarda anlaşılırken, RTÜK İzleme Dairesinin raporunda, ‘’ Yayın izleyicide gerçek bir son dakika haberi etkisi oluşturmaktadır.Yayında ana haber sunucusu yer almış, izleyiciler, üzüntü ve korkuya sevk edilmiştir’’ denildi. STV’ye ‘’Kamusal sorumluluk anlayışına aykırı davranmak ve gerçek dışı yayın yapmak’’ gerekçesiyle ceza istendi.
 
Ancak RTÜK üyeleri oy çokluğu ile, tanıtıma gerçek haber izlenimi verilmesinin, ‘’İzleyicinin dikkatini çekmeye yönelik olduğu ve kısa süre sonra durumun anlaşıldığı’’ görüşü ile cezaya gerek görmedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim