• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

"Su sızdıran otomobil" davasını tüketici kazandı

"Su sızdıran otomobil" davasını tüketici kazandı
Mersin'de bir kişi, 4 yıl önce aldığı yeni otomobilin tavanından su sızması üzerine aracın yenisiyle değiştirilmesi için açtığı davayı kazandı. Aracı satan firmanın Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'ne yaptığı itiraz da reddedildi.

Mersin'de bir kişi, 4 yıl önce aldığı yeni otomobilin tavanından su sızması üzerine aracın yenisiyle değiştirilmesi için açtığı davayı kazandı. Aracı satan firmanın Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'ne yaptığı itiraz da reddedildi

Bir tüketici, 4 yıl önce satın aldığı yeni otomobilin tavanından su sızması üzerine aracın yenisiyle değiştirilmesi için tüketici mahkemesine açtığı davayı kazandı.
     
Güzin Koska, 2009'da aldığı yeni otomobilin şanzımanı bozulunca, şirkete tamir ettirdi. Bir süre sonra farlarda deformasyon olduğunu gören Koska, aracı şirkete götürüp, farların değiştirilmesini istedi. Şirketin, tüketici kullanımından kaynaklandığını öne sürmesi üzerine Koska, konuyu Tüketici Hakları Heyeti'ne götürdü.
     
Heyet, tüketici lehine karar verince farlar değiştirildi. Güzin Koska, bu kez de aracın tavanından su sızdığını öne sürerek, yenisiyle değiştirilmesi talebinde bulundu. Şirketten olumsuz yanıt alınca Tüketici Mahkemesi'ne başvuran Koska, açtığı davayı kazandı.
     
Şirketin, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'ne yaptığı itiraz da reddedildi.

"İKİNCİ EL OLSA BU KADAR SORUN OLMAZDI"
     
Güzin Koska'nın eşi Sıddık Koska, sıfır kilometre aldıkları araçla ilgili sorun yaşadıklarını söyledi.
     
Aracın yenisiyle değiştirilmesi için verdikleri hukuk savaşını kazandıktlarını anlatan Koska, şunları kaydetti:
     
"Yeni araç alalım dedik, başımıza gelmeyen kalmadı. Aracın şanzımanı ve farları sorunlu, içine su alıyor. ikinci el alsaydık bu kadar sorun yaşamazdık. Bizi en çok şaşırtan, arabanın tavanından su alması. Yeni araba tavanından su kaçırır mı? Mahkemenin lehimizde karar vermesi bizi bir nebze de olsa sevindirdi ama hala sonuca ulaşmış değiliz. En kısa sürede aracın sıfır kilometresiyle değiştilmesini bekliyoruz. Değiştirimezse tekrar hukuki yollara başvuracağız."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim