• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Sualp Ürkmez: Salih Kaptan samimi değil

Sualp Ürkmez: Salih Kaptan samimi değil
İMEAK Deniz Ticaret Odası Ocak ayı Meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu üyesi Sualp Ürkmez, Meclis Üyesi Salih Zeki Çakır'ın DTO Meclisine yanlış bilgi verdiğini söyledi.

Salih Zeki Çakır'ın Piri Reis Üniversitesi hakkında yaptığı konuşmaya cevap veren İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Piri Resi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Sualp Ürkmez, Meclis Üyesi Salih Zeki Çakır'ın, DTO Meclisine yanlış bilgi verdiğini söyledi.

Konuşmasında Salih Zeki çakır'ın ajandasının ne olduğunu anlayamadığını ifade eden Sualp Ürkmez sözlerine şöyle devam etti.

"Salih Kaptan bu meclisi yanlış yönlendirmekte, bu meclise yanlış bilgi vermektedir. Olmamış bir şeyi olmuş gibi göstererek gündemi başka bir yere çekmektedir. Salih Kaptan neyse ajandandaki onu söyle. Çünkü samimi değilsiniz,  sizin söylediklerinize biz zamanında cevap verdik. Deniz Ticaret Odası’nın kaynakları vakıfa falan bağışlanmıyor. Deniz Ticaret Odası’nın kaynakları Piri Reis Üniversitesi’ne bağışlanıyor. Piri Reis Üniversitesi vakıf tarafından kurulmuş bir üniversitedir ve bu meclisin aldığı kararla bağışlanıyor. Piri Reis Üniversitesi bir devlet üniversitesidir. Bugün kapatın üniversiteyi mal devletindir, bunların hepsini açıkladım burada. İstediğinizin ne olduğunu ben anlamıyorum, söylemlerinizi kabul etmiyorum. Üniversitemiz DTO’nun YÖK’e verdiği taahhütnameyle beraber kurulmuştur. Buradaki bütün meclis üyeleri vakıf üyesi olmuştur aynı zamanda. Vakfımıza aktarılan bir para yoktur. Bütün yatırımlar üniversitemize yapılmaktadır. Üniversitenin de kurumsal hukuki kişiliği vakıfa bağlı bir üniversitedir. Biz vakıf olarak bunu tekrardan geri alamayız. Vakfın bir malı değildir. Biz vakıf olarak aldığımız malları yaptığımız yatırımları geri alıp vakfın cebine koyamayız. bunu biliyor musunuz?

“ÇOK HAYIRLI BİR İŞ YAPIYORUZ”

Tekrar tekrar söylüyoruz. O zaman nereye gidiyor bu mallar, Piri Reis Üniversitesi’ne gidiyor. Çok hayırlı bir iş yapıyoruz. Gündemi meclisin yaptığı bu hayırlı işi bu kadar makbul işi çevirip buraya getirmek büyük bir başarı. Deniz Ticaret Odası ve vakfımız bütün üniversite ve liselere destek veriyor. Zirvesinden simülasyonuna kadar hepsi destekleniyor. Devlet üniversitelerimize giren denizcilik meslek lisesi mezunu öğrencilerimizin sayısı çok düşük. Aslında denize çıkıp çalışmak isteyen gerçek öğrenciler denizcilik meslek lisesinden çıkıyor. Ama bunların yüzde 10’u devlet üniversitesine girebiliyor. Neden tamamen sınav sistemi yüzünden. Sınav sistemi denizcilik meslek lisesi öğrencilerinin denizcilik eğitimini almasına imkan vermiyor. Piri Reis Üniversitesi’nin net olarak yaptığı bu öğrencilerin bir özel eğitim kurumunda bir özel üniversitede eğitim görmesini sağlamak, denizciliğe ve ekonomiye kazandırılmasıdır. Ve bunun için de maksimum düzeyde destek veriyoruz. Bu söylemler gerçekten şaşırtıcı, söyleyenlerin neyi hedeflediğini bilmiyorum” dedi.

www.denizhaber.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim