• BIST 9722.09
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Sualtı fotoğraf yarışmasına Türkiye damgası

Sualtı fotoğraf yarışmasına Türkiye damgası
Dünyanın en prestijli sualtı fotoğrafçılarının yarıştığı şampiyonaya Türkiye’den katılan 4 fotoğrafçı büyük başarılar elde etti.

Dünyanın en prestijli sualtı fotoğrafçılarının yarıştığı şampiyonaya Türkiye’den katılan 4 fotoğrafçı büyük başarılar elde etti.

www.underwaterphotography.com tarafından düzenlenen yarışmaya diğer ülkelerden katılanların büyük çoğunluğunun mesleği sualtı fotoğrafçılığı olmasına rağmen bu sanatla hobi amaçlı ilgilenen bankacı Alp Baranok, mali müşavir Ahmet Yay ve reklamcı Levent Albaş çeşitli branşlarda ödül aldı. Alman vatandaşı olmasına rağmen Türkiye adına katılan Rico Besserdich ise fotoğraflarıyla dünya şampiyonu oldu.
 
Benny Sutton adlı sualtı fotoğrafçısı tarafından 1996 yılında kurulan ve dünyadaki  tüm sualtı fotoğrafçılarının katılımıyla 40 bin üyesi bulunan www.underwaterphotography.com’un her yıl düzenlediği yarışmaya bu yıl Türkiye damgasını vurdu. Dünyanın en prestijli sualtı fotoğraf yarışmasına diğer ülkelerden katılanların çoğunluğu tüm yıl boyunca bu yarışma için hazırlanan profesyonel sualtı fotoğrafçıları olurken, Türkiye’den katılanlar ise başka mesleklerle hayatını kazanan ve hobi amaçlı bu sanatla ilgilenenlerden oluşuyor. Bir yıl boyunca sualtıcıların hazırlandığı yarışmaya Kaş’ın derinliklerinde çektiği deniz kaplumbağası fotoğrafıyla katılan bankacı Alp Baranok geniş açı kategorisinde gümüş madalya alarak ikinci oldu. Baranok Eylül ayında daldığı Kaş kıyılarında makinesine kafasını dayayan caretta carettayı çekerek ülkemiz denizlerinin canlı yaşamındaki çeşitliliğini de kanıtladı. Ankaralı mali müşavir Ahmet Yay ise su üstü canlı yaşamı kategorisinde Brezilya’da çektiği fotoğraf ile üçüncü oldu. Yay,Brezilya-Pantanal'da yüzlerce kolu olan nehirlerde jaguar çekmek için botla dolaşırken çektiği yavru timsahla bronz madalya aldı.

Reklamcı Levent Albaş ise sualtı ve su üstünü aynı karede anlatan fotoğraf branşında 2. Oldu. Türk sualtı fotoğrafçıların yanında Alman olmasına rağmen Türkiye adına yarışmaya eser gönderen sualtı fotoğrafçısı ve eğitmeni Rico Besserdich, 2011/2012 dönemi boyunca tüm sualtı fotoğraf kategorilerinde gösterdiği başarı nedeniyle ''Dünya Şampiyonu” oldu. Alp Baranok, “Hepimiz hayatlarımızı farklı mesleklerden kazanırken bu kadar profesyonelin içinden ödül almak gurur verici” dedi. Mali müşavir Ahmet Yay ise, “Bu kareyi Brezilya-Pantanal'da çektim. Her sabah yüzlerce kolu olan nehirlerde, botlarla dolaşarak jaguar çekmek üzere yola çıkıyorduk. Bu nehirlerde Cayman'lar, Capybara'lar ve çeşitli kuş yaşıyor. Nehirlerde inanılmaz bir yaşam var. Suyun içi pirana ile dolu. Rehberler bize vücudunuzda kesik yoksa suya girebilirsiniz dediler. Ama kimse cesaret edemedi. Fotoğraf gezisi sırasında görüntülediğim fotoğrafın başarı kazanması beni mutlu etti” dedi.

1.20120215093546.jpg

2.20120215093600.jpg

3.20120215093639.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim