• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Suat Hayri Aka Loyd'a hedef gösterdi

Suat Hayri Aka Loyd'a hedef gösterdi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, “50. Yıl Arama Konferansı”nda, performansıyla ilk onda yer alan Türk Loydu’nun tüm verileriyle dünyada ilk beş içinde olması gerektiğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka Türk Loydu’nun geleceğinin tartışıldığı Arama Konferansında, ekonomik ve siyasal verilerin bu kadar olumlu olduğu bir ortamda Türk Loydu’nun dünyayla yarışmasının zor olmadığını söyledi. Konferans esnasında grup çalışmalarıyla belirlenen ortalama sayısal hedef rakamlarını yetersiz bulan Aka, dünyada en önde gelen klas kuruluşlarının yıllık milyar dolarlar civarında ciro yaptıklarını, Türk Loydu’nun da bu hedefe ulaşmak için önünde hiçbir engeli bulunmadığını belirtti.

IACS ÜYELİĞİ EN ÖNCELİKLİ KONU

Müsteşar Yardımcısı Aka, uzmanlar, sektör temsilcileri ve Türk Loydu yöneticileriyle beraber beyin fırtınası yaptıklarını, bu sayede bütün sorunları, çözümleriyle beraber şekillendirdiklerini ifade etti. Bütün çalışmalara son şeklini verecek olanın Loyd yöneticileri olduğunu söyleyen Aka, kendilerinin fikirsel anlamda katkıda bulunmak ve bazı konularda aydınlatıcı olmak için burada bulunduklarını belirtti. Aka şöyle konuştu: “Türk Loydu ülkemizde nevi şahsına münhasır özel bir müessese. Yaptığı iş, uzmanlık, profesyonellik, güven ve ileri derecede mühendislik bilgisi gerektiren bir iş. Bu işi sadece Türkiye’de değil dünyada da çok az şirket yapabiliyor. Dünyada IACS üyesi olan kulüpler de kendi ülkelerinin bu alanda en önde gelen kuruluşlarıdır. Türk Loydu da bunların arasına girmek üzere kuruldu. Dünyada bu pastadan daha fazla pay alabilmesi için profesyonelleşmesi ve dünyaya ayak uydurması lazım. Loyd için IACS’a üye olmak en öncelikli konudur. Burada bazı sayısal verilerden de bahsettik. Çok farklı görüşler olsa da biz Loyd’un çok yüksek rakamlara ulaşması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’nin son 10 yılda gösterdiği gelişmeyi göz önünde bulunduracak olursak hem siyasal hem de ekonomik veriler bunu mümkün kılıyor. Biz de Loyd’a bu anlamda tavsiyelerde bulunduk. Bunlar gayret ve hedef gerektiren, başarıldığında da ciddi sonuçlar verebilecek şeyler.”

TÜRK LOYD DENİZCİLİKTE KURAL KOYUCU OLMALI

Aka, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk Loydu’nun kısa vadeli yapısal bazı hedefleri var. IACS üyeliği dışında AB ve diğer uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından tanınması gerekiyor. Sadece deniz sektörüyle yetinmeyerek hizmet ağını genişletmesi gerekiyor. Elbette denizcilik başlangıç işi. Orada tabii ki ayrıcalığı olacak; ama havacılıkta, demiryollarında, enerji sektöründe, kara taşımacılığında, inşaat sektöründe Türk Loydu’nun hizmet verebileceği çok sayıda iş var. Makul bir zaman içinde yeniden yapılanarak bu alanlarda da hizmet verecek düzeye gelmesi lazım. Gemi tonajını 10 milyon ton ve üzerine çıkarması gerekiyor. Çalışan ve mühendis sayısını artırması gerekiyor. Ar-Ge yapması gerekiyor. Uluslararası ilişkileri geliştirmesi ve başta denizcilikte olmak üzere hizmet verdiği ve vereceği tüm alanlarda kendine özgü kurallar geliştirmesi gerekiyor. En önemlisi Türk Loydu’nun denizlikte kural koyan bir kurum olması gerekiyor. Bu, onun hem saygınlığını hem de uluslar arası tanınırlığını artırır. Türk Loydu’nun hedefi dünyadaki klas kuruluşları içinde ilk beşte yer almak olmalı. Aynı sahada görev yapan uluslararası kuruluşları da düşündüğünüzde Türk Loydu’nun yeri burasıdır. Şu anda IACS üyesi olmamasına rağmen performans olarak baktığınızda dünyada ilk on içinde olduğunu zaten biliyoruz. Sayısal hedefler ve diğer açılardan baktığımızda Loyd’un bu hedefe ulaşması hiç de zor değildir.” diye konuştu.

suathayriaka_0.jpg

Haber ve Fotoğraflar: Ulaş KIROĞLU

www.UlasimOnline.Com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim