• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

SUBARU, Mayıs ayında satışa sunulacak

SUBARU, Mayıs ayında satışa sunulacak
SUBARU, Türkiye’de Mayıs ayında satışa sunulacak yeni Forester’ın Avrupa lansmanını 83. Uluslararası Cenevre Motor Show’da gerçekleştirdi.

 

Gerçek bir SUV karakterinin spor otomobil kavramı ile harmanlanarak yeniden yorumlandığı Yeni Forester fuarda büyük ilgi gördü. Sahip olduğu güçlü 4x4 özellikleri, Subaru’ya özgü Boxer motoru ile farklılık yaratan Forester, 4. Nesil versiyonunda sportif sürüş performansını daha düşük yakıt tüketimi ile birleştiriyor.
 
Fuarda; Yeni Forester’ın yanı sıra markayı geleceğe taşıyacak son teknoloji ürünü Boxer Dizel Hibrit motora sahip SUBARU VIZIV “Vision for Innovation” konsepti de gün yüzüne çıktı. Subaru’nun dikkat çeken bir başka yeniliği ise, Lineartronic (CVT) Şanzımanla Boxer Dizel Motorun ilk kez bir arada sunulduğu Outback modeli oldu.
 
Subaru, yepyeni modellerini otomotiv sektörünün en önemli etkinliklerinden biri olan Cenevre Fuarı’nda otomobil severlerle buluşturdu.  Fuar’da Subaru, Türkiye’de Mayıs ayından itibaren satışa sunulacak olan Yeni Forester’ın Avrupa lansmanını gerçekleştirdi. Subaru standının en önemli yeniliği olan Forester’ın yanı sıra yeni teknoloji ürünü SUBARU VIZIV “Vision for Innovation” konsepti de görücüye çıktı.
 
Subaru’nun tarihi ve gelecek vizyonu vurgulandı
 
Bu yıl Subaru markasının 55’inci yılı olması nedeniyle FHI (Fuji Heavy Industries) 1958 yılına ait “Subaru 360” modeli ile son konsept aracı olan “SUBARU VIZIV KONSEPT”i birlikte sergilendi.
 
Yeni nesil özellikler ile gerçek bir SUV: Yeni Forester
 
Yeni Forester 240 beygir gücündeki turbo motoru ve S modunda yer alan 8 ileri CVT şanzımanı ile spor otomobillerin sürüş zevkinin 4x4 bir SUV’da da yaşanabileceğini ispatlıyor. Yeni Forester daha sportif sürüş performansını yüzde 10’un üzerinde daha düşük yakıt tüketimi ile sunuyor.
 
Yepyeni bir AWD kontrol sistemine sahip olan Forester’da, standart olarak kullanılan “X-MODE” sistemi ile her koşulda sürekli denge sağlanıyor. Yeni Forester Türkiye pazarında Mayıs ayından itibaren satışa sunulacak.
 
Subaru’nun gelecekteki “Vision for Innovation” konseptini yansıtan “VIZIV Konsept”i yenilik meraklılarının beğenisine sunuldu. Fuarda ayrıca Boxer Dizel motorun CVT şanzıman ilk kez ile buluştuğu Subaru Outback de boy gösterdi.  
 
Yeni Forester’ın Güç Aktarma Organları: Simetrik AWD, X-Mode ve SI-DRIVE
 
Değişik ihtiyaç ve tercihlere göre farklı donanım paketlerine sahip olan Yeni Forester,
 
hem motorunun inanılmaz gücü hem de özel süspansiyonları ile spor otomobilleri aratmayan bir performans vaat ediyor.
 
Yenilenen Forester daha iyi bir aerodinamiklik ve işlevsellik özelliklerinin yanı sıra SUV bir aracın güçlü ve çarpıcı görünümü korunarak tasarlandı. Aracın ön yüzünde “Sportiflik” ve “Rahatlık” vurgusunu ön planda tutuyor. Subaru’nun ünlü simetrik AWD aktarma organı, aracın performansını artırmak için daha da geliştirildi. X-Mode adı verilen yeni kontrol modeli, kötü yol koşullarında bile sağlam bir arazi performansı sağlıyor. X-Mode sürücüye tüm yol koşullarında güven sağlayarak Forester’ın sürüş keyfini artırıyor.
 
2012 Avrupa Yeni Araç Değerlendirme Programı’ndan (Euro NCAP) güvenlik performansı testinde en yüksek puanı kazanan model Türkiye’de 2.0i Elegance, 2.0i Premium ve 2.0 XT versiyonları ile satışa sunulacak.
 
SUBARU’dan Boxer Dizel Hibrit: VIZIV KONSEPT “Vision for Innovation”
 
Subaru markasını geleceğe taşıyacak yeni tasarım ve teknolojilerin yönünü temsil eden konsept model VIZIV, “Confidence in Motion” mottosunu zirveye taşıyor. Aynı zamanda Subaru’nun gelecekteki Crossover yorumu olan VIZIV hem tasarım hem de teknolojik yenilikleri bünyesinde barındırıyor. VIZIV konseptinde dünyada bir ilk olan Boxer Dizel Hibrit teknolojisi kullanılıyor. Boxer Dizel Hibrit 3 motorlu bir yapıda gerçekleşiyor. Konvansiyonel yüksek torklu 2.0 Boxer Dizel motor önde yer alırken arka iki tekerlek için birbirinden bağımsız elektrikli motorlar görevlendirilmiş.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim