• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Sultanahmet Meydanı trafiğe kapatıldı

Sultanahmet Meydanı trafiğe kapatıldı
İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile Sultanahmet Meydanı ve çevresi yapılan düzenlemeler ile trafikten arındırılıyor.

SULTANAHMET, TRAFİĞE KAPATILDI

İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile Sultanahmet Meydanı ve çevresi yapılan düzenlemeler ile trafikten arındırılıyor.

Etap etap uygulanmakta olan proje ile yayalaştırılan Sultanahmet ve Beyazıt Meydanları dışında kalan diğer kısımlar da 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren yayalaştırılacak. Resmi araçların 24 saat giriş-çıkış yapabilmesine imkan tanınırken, yayalara bırakılmış alanlarda park yapılması ve seyyar satıcılar ise yasaklandı.

Eminönü bölgesinin yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun olarak kullanılan Ragıp Gümüşpala, Prof. Dr. Cemil Birsel, Nuruosmaniye ve Ankara Caddeleri arası (Sultanahmet ve Beyazıt Meydanları ile Sirkeci - Tahtakale arası) yayalaştırılmış olacak. Böylece dar sokaklara sahip çarşı alanlarında, yaya dolaşımı rahatlarken, trafik yükü de azalacak. Yayaların alışveriş - gezi ihtiyaçları, taşıtların oluşturduğu gürültü ve hava kirliliğinden arındırılmış olarak sağlanacak.

Yaya bölgesinde bina ve iş yerlerinin yükleme, boşaltma ve diğer ihtiyaçları için akşam 20.00'den sabah 10.00'a kadar araç giriş-çıkışı serbest. Turist otobüslerinin güzergahındaki Yerebatan Caddesi de trafiğe kapatıldı. Bunun yerine Alemdar - Alay Köşkü Caddesi kullandırılarak, Yerebatan Sarayı'nın ağır taşıt trafiğinden etkilenmesi de önlenmiş oldu.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanan "Sultanahmet Meydanı Zemin Kaplaması ve Peyzaj Rehabilitasyon Projesi" kapsamında mevcut döşeme kaldırılarak, Bergama'daki ocaklardan çıkarılan ve bölgenin tarihi yapısına uygun şekilde işlenen "Tamburlanmış Osmanlı Graniti" kullanılacak. Bizans Devri'ne ait Örme Sütun'un restorasyonuna da ilgili Kurul'un onay ve gözetiminde başlandı.

Proje kapsamında yaklaşık 20 bin metrekare peyzaj alanının yanı sıra Meydandaki havuz da rehabilite edilecek. Sultanahmet Meydanı Zemin Kaplaması ve Peyzaj Rehabilitasyonu çalışmalarının Temmuz 2011'de bitirilmesi ön görülüyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim