• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

SunExpress 2012 yılında da yükseliyor

SunExpress 2012 yılında da yükseliyor
SunExpress'in Antalya'daki yeni yönetim binası, törenle açıldı...

"2011'deki yükseliş 2012'de de devam ediyor"

SunExpress'in Antalya'daki yeni yönetim binası, törenle açıldı...

Açılış öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan SunExpress Ceo'su Paul Schwaiger, 2011 yılında büyüme trendinde olan şirketin 2012 yılında da aynı yolda ilerlediğini söyledi.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu olan SunExpress Havayolları'nın Antalya'da çevreci özellikleriyle dikkat çeken yeni yönetim binasının açılışına, vali yardımcıları Mehmet Yavuz ve Recep Yüksel, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, SunExpress Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Kılıç, SunExpress Ceo'su Paul Schwaiger, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Stefan Lauer, Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, Fenerbahçe eski başkanvekili ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve davetliler katıldı.

666 MİLYON EURO GELİR

Açılış öncesinde SunExpress Ceo'su Paul Schwaiger ve Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, düzenlenen basın toplantısında şirketin hedeflerinden ve yeni hizmet binasından bahsetti. SunExpress'in 2011 yılını yüzde 15.8'lik artışla 7.7 milyon yolcu taşıyarak ve yüzde 30.3'lük artışla 666 milyon euro gelir elde ederek kapattığını aktaran Paul Schwaiger, 2012 turizm sezonu için de yüksek beklenti içinde olduklarını kaydetti.

2012 yılının ilk 5 ayında 2.8 milyondan fazla yolcu taşıdıklarını dile getiren Paul Schwaiger, "Bu geçen yıla göre yüzde 4 artış olduğunu gösteriyor. Yaz sezonu beklentimiz çok iyi. Kış döneminde genellikle piyasa lideri konumundayız. 2012'nin ilk 4 ayındaki havaalanı istatistiklerine bakıldığında yurtdışı uçuşlarda yüzde 21, yurtiçi uçuşlarda ise yüzde 18'lik paya sahibiz" diye konuştu.

ALMANYA'DAKİ ŞİRKET BİRİNCİ YILINI KUTLUYOR

SunExpress'in Almanya'nın Frankfurt kentinde bulunan ofisini de bu yıl yeni yerine taşıdıklarını aktaran Paul Schwaiger, "Bu yıl Almanya'daki şirketin birinci yılını kutluyoruz. İlk seferimizi Frankfurt'tan Antalya'ya yapmıştık. Şimdi Türkiye'deki 12 kente daha uçuyoruz. 1 yılda neredeyse yarım milyon yolcu taşıdık" ifadelerini kullandı.

KENDİ ENERJİSİNİ KENDİ ÜRETİYOR

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ise yeni yönetim binasının özelliklerini anlattı. Yeni binanın 2012 ve sonrasının zorlu hedeflerine ulaşırken çalışmalarını destekleyeceğini belirten Hacı Say, "Toplamda 8019 metrekare alan üzerine kurulu binamızda 87 ofis alanı, 12 toplantı, 10 brifing, 6 eğitim ve 1 simülatör odası ile 270 kişi oturma kapasiteli 1 oditoryum yer alıyor. Binadaki tüm odaların gün ışığı ve temiz havaya erişimi bulunuyor. Yeşil binamız çatısındaki güneş panelleriyle kendi enerjisini üretebiliyor ve güneşin yararlı ışığını binaya dağıtırken, istenmeyen sıcaklığı dışarıda bırakan yepyeni teknolojileri kullanıyor" diye konuştu.

Basın toplantısının ardından SunExpress'in yeni yönetim binasının açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesiminden sonra açılışa katılan protokol üyeleri ve davetliler toplam 11.5 milyon TL'ye mal olan yeni binayı gezdi.

Çatıya kurulan güneş enerjisi sistemi sayesinde binadaki tüm bilgisayarları çalıştıracak güçte elektrik üretimi sağlayan binada, akıllı güneş kırıcıları ve henüz dünyada yeni uygulanan özel dış cephe camlar kullanıldı. Güneş ışığından maksimum ölçüde fayda sağlanmaya yarayan özel dış cephe camlar gün ışığını odalara dağıtırken, istenmeyen sıcaklığın binaya girmesine izin vermiyor. Isıyı dışarıda tutup bina içindeki soğutmayı da temiz hava sirkülasyonuyla sağlayan sistemler bütünü, mekan soğutması için kullanılacak enerjiyi de belirgin şekilde azaltıyor. Bina içerisinde düşük enerji sarfiyatı yapan LED aydınlatmalar, perdesiz bina ve panoramik asansörler de bulunuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim